Xtra har genomfört L- test! Samt träning=)

Idag fick vi chansen att låta Xtra genomföra en Lämplighets test hos Polisen. Anledningen till det är att Andreas planerat att utbilda sig till väktare och hundförare och då ta Xtra i tjänst. Xtra har redan testats i en del skyddarbete och tycker det är jätteskoj. Testet gick jättebra! Att vi tycker hon är en bra hund är en sak, men detta är enligt oss ett bra bevis på det.  Särskilt att vi nu fått två hundar godkända, som båda är efter Tweed. Sen tycker vi det är bra att kunna visa upp amstaffar som är bra mentalt för polisen, det är ju trots allt dom som vår ta "skiten" när hundar av kamphundstyp atäller till det. En av polisernas egna hund hade dessutom blivit attackerad av "kamphundar".  Xtra är ett bra exempel att visa upp, hon totalignorerar hundar som skäller ut henne. Idag blev hon rejält utskälld av polisernas egna hundar, men passerar dom som inget hänt med full fokus på sin uppgift.
Efter testet fick vi se hur Xtra fungerar i ett överfall. Iförd munkorg blev Andreas "överfallen" av en av poliserna. Först såg hon ut som ett frågetecken, hon såg ut att tänka "Vad f-n han var ju så snäll nyss? Men så här kan han ju inte göra" Sen fick polisen ta emot flera rejäla stötar av munkorgen. Ju mer polisen bråkade dessdå mer stötte hon. Det känns förståss jättebra, för Xtra är en väldigt go hund som verkligen är familjen trogen. Hon är snäll och trevlig men nu har hon visat att hon ställer upp när det behövs. Efter "överfallet" var hon lika trevlig och balanserad igen.

Efter testet var det dags för sökträning igen. Jag lät Xtra stanna hemma idag. Mest för att jag trodde hon skulle vara trött efter testet som ändå tog över en timma. Visserligen var hon inte trött, men klockan var ändå ganska mkt och jag kände inte för att träna tre hundar. Så idag fick Xtra vara hemma och Tweed & Diva vara med.

Vi började med Naala som var precis lika tokglad som alltid! Hon är verkligen jätteduktig, så det Jessie behöver öva på är föremåls intresset så vi kan börja så smått med markeringsövningar. Efter Naala var det Divas tur, Tweed löper just nu så hon får gå sist. Diva var jätteduktig, nu har hon förstått vad det går ut på. Första skicket fick hon synretning, men inte kommande skick. Hon sprang rakt och målmedvetet. Jessie hade dessutom gömt sig bra i våra legor så hon kunde inte se var hon låg. Som belöning fick hon både godis och kamp, kampen fick hon vinna och komma till mig för att fortsätta kampen en liten stund. Diva var inte det minsta trött och skulle nog kunnat träna sök hela kvällen=)  Kul att ha hittat något som verkar passa henne bra och som hon gillar att göra.
Efter Diva var det Diesel. Idag fick han köra rullmarkering och de första skicken gick helt utan anmärkning! Sen hittade han nån doft fläck, som även Tweed var på sen. Men Jessie fick honom att bryta intresset och jobba vidare.
Ja sist ut var ju Tweed... jag hade bestämt mig för att bara låta henne söka och få belöningen med en gång ist för markering. Markera kan hon så jag ville lägga fokus på raka djupa slag och belöning direkt ute hos fig. Första och andra skicket gick jättebra! På tredje skicket gjorde hon en "xtra", tog godiset och kampleksaken sen drog hon till sjön (skithund!!)  En kan ju inte hålla sig för skratt men även hon åkte upp ur vattnet omedelbart och fick ett skick till sen var jag nöjd med hennes arbete och lät henne hoppa i sjön=)

Igår tränade jag även lydnad en kort svång på Åbk. Först körde jag Xtra, hon var supertaggad men duktig på att sitta o ligga ordentligt. Jag hade ställt rutanväldigt svårt för henne och det gick inte så bra första skicken men sen när hon väl hittade den gick det jättebra. Sen köde jag vidare på de andra mom och jag är jättenöjd! Men ville köra rutan att par gånger till. Flyttade den en bit och ställde den enklare, men lät Jessie vara i och utanför rutan med Diesel som störning.vilket inte alls var några problem för henne!
Tweed ville jag köra tävlingsenligt utan belöning för att se om hon håller i motivationen. Jag körde inte varken sittande i grupp eller platsliggande, inte heller framåtsändande med apportering och dirigering. Men alla andra momenten gick jättebra! Fria följet och "dumrutan" gick super. Lite dåligt tempo på inkallningen men rutan, hopp över hinder o apport av metall gick jättebra. Något segt fjärr men jag var så nöjd med henne! Hon bara gick och gick!

Bad och lydnad.... igen=)

Igår gick jag o barnen till skolan, Philip skulle spela fotboll och vi ville titta på. Vi passade även på att rasta lite hundar, så Darius, Xtra & Tweed var med. Dom låg i skuggan och slappade och hade det gött medans Philip spelade. Efter fotbollsträningen gick vi till skogen, till vår hundbadplats. Hundarna var lyriska när dom förstod vad dom skulle få göra. Dom har fått bada ett par gånger redan i år och idag hade jag med en hundschampoflaska. X o T slänger sig i vattnet som vanligt, och Darius var inte sen att hänga på men eftersom jag inte var säker på att han kunde simma, och det blir snabbt djupt vid badplatsen, var han kopplad men det gick bra. Sen blev dom schamponerade alla tre och dom fick hoppa i igen, nu var Darius inte lika sugen på att bada så jag fick locka ut honom så vi fick ur schampot. Dom fick inte bada så länge, det är ganska kallt i vattnet fortfarande, var ju inte så länge sen isen låg=)

Väl hemma fixade vi mat och sen åkte vi till brukshundklubben för ett lydnadspass, Andreas hade ändå ärende till Åmål. Jag tränade med Xtra och trots att det var riktigt varmt så kämpade hon. Fria följet känder toppen, idag la jag verkligen fokus på placeringen så hon inte skulle gå så långt fram och jag såg snabbt effekt. Jag gjorde så att var gång hon gick för långt fram så backade jag snabbt och fortsatte inte gå förrän hon hade rätt position. Sättande under march var jättebra, jag har lagt fokus på lugn belöning där så hon verkligen sitter rätt. Inkallningen var också bra, men kan gå snabbare=) Hon kommer i galopp och stannar snabbt men jag vet att hon kan snabbare så det ska jag jobba på. Det som är bra är att hon har samma tempo hela tiden, även när jag stannat och lagt henne så kommer hon in i galopp. PÅ rutan gjorde hon samma som igår, stanna utanför först, men då fick hon "Nej" och komma tillbak aför att göra om det och sen satt det=) Jag kan visserligen dirigera in henne men jag vill få henne direkt in. Förr sa man att rutan är ett dirigeringsmoment och man fick ett antal komandon på sig men så är de tinte längre. Hopp apport gick jättebra, metallen där lekte hon med den innan hon tog den så då fick hon ingen belöning utan fick göra om och då var det rätt och jättebra. Vittringen finns inget att anmärka på, hon sökte systematiskt och snabbt med ett korrekt avlämnande! Sen fjärren, där är det lite slarv när hon är trött och varm. När jag komenderar stå från ligg så sätter hon sig och behöver ett komando till för att stå. Blir hon för taggad kan hon även förflytta sig i sidled, vilket hon gjorde lite grann. Men då la jag henne mellan hindret och träningssakerna så gick det bra. Sen provade jag igen utan sakerna ivägen och då gjorde hon det rakt själv.

Xtras stora fördel är hennes enorma motor, hon kan bli helt slut och inte ha några krafter kvar alls men hon ger sig ändå inte utan jobbar jobbar o jobbar! Inte behöver hon mkt till belöning heller, utan det räcker med en klapp på bringan så är hon nöjd. Bilder från lydnaden har jag inga men lite bilder från när vi var på fotboll och i badet=)











Lydnad!

Igår kom Angelica och Tobias med Dante hit, vi skulle träna lydnad och grilla igen! Vi började med att gå till hembygdsgården för att träna lydnad. Träningen inleddes med sittande i grupp och platsliggning. Sittandet tog jag inte tiden på, men platsen var på fem minuter och Xtra låg lugnt hela tiden.
Sen körde vi igång med fritt följ, Xtra har börjat placera sig långt fram igen, så jag måste jobba bak henne. Sättande under march var faktiskt bra, snabbt och utan slarv! Inkallnignen gick också bra, kunde varit lite snabbare i ställandet och läggandet men ändå helt ok. På rutan sprang hon först och ställde sig vid sidan av rutan, då blav det Nej och så gjorde vi om det och då var det klockrent, gick fram och gav godis mellan hennes framben och fortsatte att gå ifrån henne för att kalla in. Kändes jättebra! Jag har faktiskt ingenting att anmärka på dom andra momenten, hon jobbade jättebra!

"Sittande i grupp"



"Platsliggning"



"Inkallning"



"Rutan med Xtra"



"Xtra apporterar"



"Dante apporterar metallen"



Äntligen har Tweed fått börja träna igen, nu är hon piggare än någonsin!
Ja nu tyckte jag det var dags att träna Tweed lite försiktigt igen efter magåkomman. Men hon var så pigg och så glad att få träna att man inte kan tro hon varit dålig. Eller så har hon inte mått dåligt utan bará varit dålig i magen utan att eg må dåligt. Bara att hoppas det är så och oavsett ska inte en hund som inte är tip top tränas så vilan var ändå nödvändig. Men igår hade jag tänkt att träna mer enkla moment som ex ur apellen vilket jag också gjorde men eftersom hon var så pigg så provade jag sändande med dirigeringar, både rutan och apporterna och det gick bättre än på länge! Högt tempo och mkt vilja och jag är jättenöjd!
Sen fick Tindra träna lite emd Tweed medans jag tog Diva en sväng.



Här väntar hon på komando att lägga sig i rutan!



Diva linförighet... hon har bra position men pendlar lite efter svängar.



Vid ställande under march vill hon gärna ta ett par steg ut ifrån mig så då har jag kort koppelså jag håller emot lite när hon komenderas, sen går jag i kopplets längd ut från henne och dra lite lätt medans jag upprepar komendot stanna, för att lära henne att stå stabilt.



Sen övade vi lite uppställning, eller jag övade mig=) Är ju så van vid amstaff, hur dom ska stå men dobermann har jag aldrig ställt men jag är ändå ganska nöjd med hur hon står (frambenen kunde stått lite längre bak) och vem vet jag kanske ska ta och prova att visa även henne nångång=)



Under tiden vi tränade underhöll sig barnen med att plocka vitsippor, leka hund och göra konster på cykel.

Undrar vad det är för ras på den lilla söta rosa hunden??



Duktig är den iallafall! Hämtar metallapporten utan problem.....





Tindra & Sanna plockar vitsippor!



Philip cyklar på bakhjulet=)



Kompisar!



Efter träningen gick vi hem och tände grillen. Jag, Angelica och Tobias fixade maten medans Andreas fick åkta till brandstation en sväng. Dom har börjat med vad dom kallar "IVPA- larm" (i väntan på ambulans) och skulle gå igenom väskan en gång till. Kanonbra att dom får lära sig detta med eftersom det ändå tar ett tag innan ambulansen är på plats och räddningstjänsten kan komma dit tidigare och då är det ju jättebra att dom kan påbörja livsuppehållande åtgärder och vid hjärtstopp är minuter avgörande.

Grillat var underbart gott! Vi hade det mysigt och bara njöt men efter et tag kliade det i benen på mig och jag tyckte vi kunde gå en sväng vilket vi gjorde. Vi hade planerat att ta med alla hundarna, men eftersom vi hade med Darius och Skillet var helt tokig i Tweed som löper så fick Skilelt och Diva vara hemma. Så med hade vi Vixey, Robin, Darius, Xtra, Tweed och såklart Dante!

Det här gör vi snart igen kära vänner!

Sökträning

I torsdags, 23 april, kom Jessie med hundar hit och vi skulle träna sök. Vi gick till vår vanlig skog eftersom Andreas hade jouren på brandkåren och om larmet går är jag snabbt hemma och kan ta hand om Engla. Jag hade rotat fram ett gammalt galler som vi skulle bygga en lega av. Vi klädde det med granris sen ställde vi gallret som en halvmåne nedanför en bergvägg, som var klädd i mossa. Sen la vi även granris över legan så den smalt bra in i bakgrunden. Sen hade vi även två byggda legor till så hundarna verkligen skulle kunna gå bara på nosen. Först ut var Naala, som fattade direkt. Hon sprang raka skick och jobbade som bara den! Hon är så rolig för det låter verkligen om henne när hon använder näsan, för då snarkar hon=) Sen var det Xtra, första och andra skicken gick super, hon tog lösrullen direkt och vände omgående till mig med den! Sen tredje skicket sprang hon rakt ut, tog rullen och direkt in till mig men sen på påviset (jag släpper kopplet på påvisen för att hon ska få ha hög fart ut) så sprang hon till Jessie men bestämde sig för att skinkan som väntade inte var värd en dugg mot ett uppfriskande bad så hon tog ett dopp istället. Men då åkte hon upp fortare en kvick och fick ett nytt påvis då hon funderade på att göra om det, men ångrade sig. Hon är ju glad i godis men det är inte det som väger tyngst så hon fick kampbelöning hos Jessie utöver godis och då vart hon jättenöjd. Sen fjärde skicket gick kanon, och femte var ett tomslag som var åt "sjöhållet" och hon klarade av att motstå frestelsen=) Slaget var rakt ut men hon slog bakåt så det måsste vi träna på. Sista slaget, då var hon trött men det gick ändå bra!
Sen var det Diesels tur och det var raka slag med kanon markeringar! Hon behöver lite hjälp från Jessie för att återvända till henne med rullen men han har gjort så fina framsteg!
Sist ut var Diva, Tweed fick vara henna även idag eftersom jag ville låta henne vila efter vad hon nu hade med magen. 4 dagar med diarre´ tar på krafterna (fast Tweed höll inte med och yla allt vad hon orkade när jag och Jessie gick....). Diva fick först lukta på en burk med skinka i och sen se Jessie gömma sig.. inga problem.. sen fick hon inte se när Jessie gömde sig utan en pop-up, heller inga problem och de sista skicken fick hon ingen synretning alls utan sprang rakt ut och jobbade bra! Det kan nog bli något av henne med=)
Vi körde även budföringar och jag valde att köra den lite raapportliknande till Xtra för att hon skulle få tänka lite. Jessie förflyttade sig först något bakåt men sen även rakt ut i skogen och det var inga problem för X! Diesel körde vi med kampbelöning idag, det gjorde stor skillnad på honom som inte tänkte tanken på att varken nosa eller kissa *duktigt*! Naala springer nästan benen av sig och är ganska lik Tweed o Xtra, har svårt att läma mottagaren=)

Sen efter träningen fick hundarna bada, Xtra var gladast i världen men jag kallade in henne med jämna mellanrum för damen kan få för sig att sjön är laglös. Diva sprang mest fram o tillbaka längs med stranden. När jag sedan tagit hundarna därifrån fick Jessies hundar ta en simtur dom med!

Nu ser jag fram emot nästa gång, Jessie!

Bus och Lydnad

Igår åkte vi till Åmål, träffade Angelica & Dante på travbanas parkering för att träna lydnad på ny, och för Xtra, okänd plan. Hon var så taggad och gör allt jättesnabbt men med visst slarv. Tränade även här hemma på gården idag. Jag kan nu faktiskt säga att jag tycker hon kan momenten i trean bra men hon kan lätt slarva till sig poäng neddrag. Rutan gick fantastiskt bra idag. Hade ställt den långt bort, med dom små konerna som knappt syntes och det gick super. Även vittringen kändes toppen. Hade gömt den luktande pinnen bakom en stor sten med dom doftfria utspridda över ett ganska stort område. Hon arbetade jättebra, nosade o nosade men gav sig inte förrän hon hittade rätt pinne och nu kommer hon självmant med dom till mig! Men det jag ska fokusera på nu är just att sitta o ligga ordentligt, för resten kan hon bra. Vore tråkigt om hoin får dåliga poäng bara för slarv. Men men jag är glad att hon är så arbetsglad som hon är för det som aldrig sviker är motivationen.

Igår på travbanan tränade jag även med Diva. Hon har ju grunderna i lydnaden men behöver lära sig dom så dom sitter. Hon har energi till tusen och är väldigt tacksam att träna. Tweed däremot har fått vila, hon har varit dålig i magen ett par dagar så hon måste få ta igen sig. En vet ju själv hur slut en blir av det så ett par dagar till ska hon ta det lungt.

Darius är kvar här ännu, hans familj kommer hem till helgen. Idag fick han och Xtra leka lösa i trädgården. Xtra försökte skrämma honom som hon brukar, gapa och skälla det hårdaste hon kan, men till hennes stora förvåning blev han inte rädd utan superstollig=)

Visst är han vacker??



Xtra efter ett lekpass med Darius



Bus!!!



Och Xtra försöker skrämmas, utan att lyckas



Istället får Darius några pussar



Kompisar




Lydnadsträning och en extrahund

I fredagskväll kom Darius hit, vi ska passa honom i drygt en vecka eftersom hans familj är i danmark och Darius rabiestest inte var godkänt. Darius är en genomsnäll ung kastrerad leonberger hane pch det var inte svårt att få honom accepterad av Tweed & Xtra. Dom börjar ju bli vana vid att det kommer nya hundar hit då & då och så länge dom uppför sig är det helt ok enligt dom. Men dom var väldigt överranskade när dom såg hur gigantiskt stor han är men det roliga är att dom delar intresse, att bada! Så vi har njutit av skogpromenader ihop.

Har även tränat lydnad här hemma, mest med Diva & Xtra. Xtra känns jättebra, så länge inte Andreas är med=) För hon älskar att leka med honom och får göra det ibland, då oftast att få på komando "attackera" en bitstock som Andreas oftast håller ganska högt så Xtra får hoppa och hugga tag vilket hon bara älskar. Men damen får bara det som belöning för ett lyckat träningspass och måste även kunna koncentrera sig när lekfarbrorn är med. Är inte Andreas med så fungerar allt klockrent me är han där så slarvar hon med fjärret och vittringen men det är bra träning. Idag fick Andreas lägga ut vittringspinnarna. Först sprang hon fram till pinnarna men nosade inte alls, utan sprang fram o tillbaka som om det inte fanns någon, men tillslut kopplade hon på näsan och tog rätt pinne men hon stod kvar med den i mun. Hon kan göra så ibland, men ju mer rolig belöning hon får när hon kommer med den dessdå mer sällan gör hon så.

Diva är så glad när hon får träna, hon har ju en grym motor så det vore skam att inte ta tillvara på den!

Igår la jag spår till Xtra, Tweed, Diva och Skillet. Tweed gick super, lite snurr vid vinkeln men jättefina markeringar, bra tempo och låg näsa. Jag hade gömt pinnarna unde rlite gräs för att svåra till det lite men det tog hon jättefint.

Xtra hade hög näsa i början men det har säkert att göra med sökträningen. Hon sänkte näsan allt eftersom och även hon fick gömda pinnar men det var ingenting för henne heller=)

Diva & Skillet fick mat i spåret och då är det väldigt lätt för dom. Diva behöver inte så mkt mat längre utan lägger foder var 10 meter ca. Hon är annars så ivrig och maten får henne att tänka lugnare. SKillet älskar att spåra mat och spårar i bra tempo noga och även till honom har jag dragit ner till mat var 10:e meter.




Sökträning och nytt hem till Tyzon

Idag lämnade vi över Tyzon till ett nytt hem. Han få chansen att arbeta som väktarhund för ett vakthundbolag och det kommer bli kanonbra för honom, att få göra det han vill och är bra på!

På eftermiddagen kom Jessie och Kathrine hit för ett sökpass, äntligen! Det är ju så roligt! Idag tog jag med Xtra & Diva, vill låta Diva få chansen med att hitta på nåt skoj. Och jösses vad energi den damen har!  Det tog ett par skick innan hon förstod, men det är ju inte konstigt eftersom det var första gången. Sen gick hon jättebra! Hon har så mkt spring i benen=)

Xtra gick super, hon var så taggad att hälften vore nog. Det var dessutom ganska varmt. Idag hade vi ansträngt oss lite och byggt legor. Xtra fick ingen alls synretning, och hon klarade legorna galant. Av 6 skick gick fem utan anmärkning. Det 6:e då var hon trött, och använde inte nosen utan försökte se var fig låg så jag fick koppla henne och gå ut och få vind, sen tillbaka till stigen och därefter full rulle. Använde bitstockar och läderlösrulle så hon fick markera och påvisa.

Naala fick inte någon synretning heller, och det klarade hon jättebra! Hon arbetade sig hela vägen ut och hittade oss i våra legor utan problem. Hon hade lite svårt att ta sig ut till fig utan synretning förr.

Diesel klarade även han de dolda legorna utan problem, och även markeringarna gick super! Är så glad över att det går så bra=)

Sophie som ev är dräktig fick inte så svåra skick, men var pigg och glad och sprang rakt ut direkt till fig=) Hon är en himla go bullmastiff!


























Lydnad x 2, Påskparad & Grillat

Igår gick jag och tjejerna till skolgården för att träna lydnad med Tweed & Xtra. Med var även Tyzon. Jag började med Xtra, vilket jag oftast gör eftersom hon är så het och om jag börjar med Tweed så taggar Xtra upp för mkt. Tränade igenom eliten med Tweed, teran och vissa eilt moment med Xtra men även Tyzon fick ett lydnadspass. Träningen gick jättebra trots lösa hundar som gick förbi och en massa folk på skolan. Vittringsapporteringen gick superbra! La fram en massa inte doftande pinnar samt den med doft gömde jag i traktordäck, men det fixade dom som ingenting=)

Idag var det påskparad och vi tog med oss barnen, Skillet och Vixey till Åmål på parad. Jättemysigt att få ägna Vixey lite tid och hon tyckte det var skitkul! Skillet tar allting med ro som vanligt, han är alltid så lugn och avslappnad oavsettt vad som händer runt honom! Vi köpte glass och även hundarna fick smaka så klart=)

Vi 14 tiden kom Angelica, Tobias och Linda hit med Dante och Dynamit och vi gick till Hembygdsgården för att träna lydnad igen. Idag måste varit årets varmaste dag och hundarna blev varma men kämpade bra ändå. Jag kör för det mesta bara med lek som belöning men när det är så här varmt är det bättre att träna lite godis ist för att leka så dom inte blir så trötta. Men träningen gick jättebra med både T & X. Tweed som varit lite trött på att träna satt och skällde iväntan på sin tur och sen gick hon som skjuten ur en kanon! Andreas tränade lite med Dante, dessutom med Xtras favorit leksak bitstocken. Det störde henne lite men det är bra träning=) Backandet i stegförflyttningar har blivit bättre och sättande under march inte alls samma slarv. Hon ligger och sitter mer ordentligt och det känns bra för jag har ändå lagt ner stor fokus på det.

Engla tränade inkallning med Dynamit som jag dessvärre inte fick på bild, däremot när Tindra tränade Dante. Dante visade även upp sitt trix med godisen. Idag invigde vi även grillen, helt underbart gott!! Tack vänner & min härliga familj för en jättemysig påskafton!

Andreas & Dante



Dante och Angelica





Dante lek



Tindra tränar med Dante





Xtra fritt följ som störning när Dante ligger



Dantes frolictrix, "Vänta"......



"Varsågod"



Dynamit och Linda







Sittande i grupp



Platsliggning



Tweed fritt följ



Tweed i momentet "dumrutan", först ställande under march och stå kvar tills jag gått ett varv runt henne.....



...sedan samma sak med sättande under march....



... efter läggande under march belönar jag ist för att gå varvet runt, hon är stabil i liggandet men behöver behålla farten därför får hon belöning för snabbt läggande



Tweed i rutan



Tweed har hög fart in med apporten i momentet framåtsändande med apportering och dirigering, här vänster



Jag går tillbaka till Xtra efter sättande under march



Xtra inkallning, här har hon just fått komandot "Ligg" och är på väg ner



Xtra i rutan, det är sällan jag lägger henne utan oftast får hon stanna, stå en kort stund sedan leksaken kastad över henne, igenom rutan, för att hon ska ha draget genom rutan ist för att bromsa in och ex lägga sig innan komando. Om jag kastar leksaken över henne när hon ligger kan hon börja ligga dåligt så när jag lagt henne är det armbågar i marken som gäller tills jag kallar in.



Vittringsapportering



Xtras favoritbelöning



Xtra tycker fortfarande att papprullen är superskoj & hälsar Stort tack till Tobias & Angelica!


Grattis Sara & Pansar, crossåkning, ataxiresultat, promenad och besök på akuten....

Ja det har hänt en del sen sist jag skrev...

Sara & Pansar har tävlat lkl II och det fattades 3 ynka poäng till första pris! Jättegrattis till dom!

Jag har lagt spår till Tweed, Xtra, Diva och Skillet. Till T&X la jag två pinnar och en vinkel +bitstock som slut . Spåren var ca 200 metar långa, alltså inga avancerade. Men som sagt vi har knappt spårat på hela vintern så jag kör igång försiktigt. Till D&S la jag foderspår. Även dom ett par hundra meter långa, vinkel men då med en godis ca var femte meter samt bitstock som slut. Dom tycker det är så himla skoj att få göra lite olika saker och Skillet o Diva är väldigt förtjusta i att spåra näringsspår.
Lydnad har vi tränat lite på Åbk. Var tävling där igår, söndag, o jag passade på att träna lite på parkeringen för att få lite tävlingsstämning även fast vi avstod att tävla. Det har inte varit väder till att träna sittande och platsliggande i grupp under rätta tidslängder så jag ville inte tävla förrän jag kunna tträna igenom på alla moment som de ska vara med tider, avstånd mm. Lydnaden på parkeringen gick kanonbra! Himla skoj.

Idag fick vi veta att Old Mountains Shoshoni, pappa till våran E kull, är Ataxia Clear vilket innebär att ingen av hans valpar kommer kunna insjukna i sjukdomen.

Igår eftermiddag tog Andreas ut Philips cross, så han fick premiärköra lite, han är så himla duktig *stolt*!





Sen kom Angelica & Tobias ut med Dante. Vi satt o fikade o mös i solen. Tobias hade med sig en ny "le3ksak" till hundarna, en stenhård papprulle som Xtra roade sig med en bra stund utan större åverkan på rullen. Även Vixey tyckte rullen var kul... men lerbad är roligare=) Sen tog vi en gemensam kvällspromenad.













När vi kom hem var det kvällen för barnen, Angelica o Tobias åkte hem och vi skulle plocka iordning. Kaffemuggarna stod på trappan och jag höll på att samla ihop vad som skulle in. Engla stod i trappane med en kaffemugg, givetvis ramlar hon och slår i ansiktet i muggen som går sönder mot stentrappan och skär upp kinden på henne. Det blev ett rejält jack, 2,5 cm långt och över en cm djupt så det blev att åka iväg med en gång. Vi behöver ju åka till Karlstad för att komma till en akutmottagning, vilket innebär 8 mil enkel väg. Så där tillbringade jag och Engla vår natt till måndag där en kirurg letade igenom såret efter rester från porslinet och sedan sydde ihop hennes kind. Andreas fick ju åka hem med dom andra barnen och till hundarna. Efter ett tag på observation efter den lugnande medicinen, fick vi sätta oss i taxin hem... var hemma igen halv 4 på morgonen, trötta och slitna men nöjda över att det ändå gick så bra som det gjorde.

RSS 2.0