Valparna 4 veckor i morgon

I morgon blir valparna 4 veckor gamla coh dom utvecklas och växer i en väldans fart! Äter som hästar, busar o har sig=) Idag fick dom komma ut i gräset för första gången och det var väldigt spännande!






















Valparna 3 veckor

Idag fyllde valparna 3 veckor. Tiden bara rusar iväg! Valparna utvecklas nu väldigt fort, dom är väldigt nyfikna på sin omgivning och tar man bort luckan på lådan vill dom gärna klättra ut och undersöka resten av rummet. Dom busar, morrar, skäller och bits och dom har fått börja smaka på lite färskfoder vilket dom är helt tokiga i=)
























Träningsträff

I helgen som gick hade vi träningsträff här hos oss. Vi var faktiskt riktigt många, vilket såklart var väldigt trevligt! Många amstaffar var det, men även golden, kinesisk nakenhund, rottweiler mfl. Emmeli med Rokko (Conviction's Caliber) och Nataly med kinesen Herrman kom ända från Sundsvall och hit så dom var här även på lördagen. Då gick vi först till skogen och provade lite enkla sökövningar. Det var kul att se Rokko jobba, han är riktigt härlig den herrn=) Men även lille Herrman var duktig, trodde inte det fanns så mkt fart i kineser=) Men även Rottisen Lottie och mina damer Xtra & Tweed fick några skick men sen orkade vi inte med myggen mer så vi gick hemåt, tog en fika och sen gick vi iväg för att träna lydnad. Jag som behöver störning åt Xtra utnyttjade förstås Emmeli och Nataly och jag tycker Xtra är bättre och bättre på att verkligen koncentrera sig trots en massa surr runt henne. När vi tränat en stund gick vi hemåt igen och åt lite tonfisksallad och pratade en massa och tiden bara sprang i väg!

På söndagen körde vi igång kl 10, vi började med att lägga plats (Xtra sittande i grupp), och det var några oerfarna och några mer erfarna men alla hundar var faktiskt riktigt duktiga! Att så många hundar kan vara på samma plats utan gnabb är väldigt trevligt att se! Väluppfostrade hundar och ansvarsfulla ägare, tummen upp!

Nedan är det fr höger: Tasty, Rokko, Fixa, DeDe, Herrman, Xtra och Diesel



Fr vänster Dante, Fixa, Diesel, Varja, Xtra, Herrman, DeDe, Lottie





Emmeli & Rokko (C. Caliber)









Johanna & Tasty















Angelica & Dante (C. Enduro)















Paula & DeDe









DeDe & Rokko



Jessie & Diesel















Linda & Fixa















Sophia & Blade



Nataly & Herrman









Herrman & DeDe



Jessie & Naala







Tweed (C. Aurora)



Sophia & Varja (C. Elite)



Xtra & Herrman



Xtra (C. Be My Lovely Lady)



Linda & Dynamit (C. Dynamit)




Givande träning+ en ny valpbild

De senaste träningspassen för Xtra har det gått helt prickfritt, vilket känns otroligt glädjande! Men jag tränar för det mesta själv så i onsdags hade jag och Siv- Elin, Nina och Angelica stämt träff här i Svanskog för att träna lydnad, visserligen på känd plan men jag hade planerat att utsätta henne för störning i en del av momenten.

Vi började med sittande i grupp och platsliggning, vilket gick jättebra! Sen körde jag fritt följ, "dumrutan" och inkallningen själv, men däremot i momentet "rutan" ville jag ha störning i form av folk som stod längs bortre kanten av rutan, eftersom på tävling kan rutan vara ställd mot publiken. Jag hoppade då över sändandet till konen först eftersom det sällan krånglar, utan siktade in mig på just rutskicket. Lite påverkad av störningen första skicket var hon men jag är ändå nöjd=) Sen var det apportering o dirigering vilket Siv- Elin hjälpte mig att lägga ut. Gräset var högt och apporterna syntest dåligt, men även det var kanonbra träning! Därefter hjälpte hon mig med vittringen, även dom syntes väldigt dåligt och Xtra var lite inne på dirigeringsapporterna som låg synliga ganska nära men andra skicket tog hon vittringen bra! På fjärret kan jag få förflyttning när hon är störd av något eller för upplivad, i onsdags var hon lite störd av att Siv- Elin stod nära så jag la belöningen bakom henne och då förflyttade hon sig inte alls=)

Jag behöver få till några fler såna här träningspass innan jag ska våga mig ut och tävla=) Är så sugen och jag tror vi är nära en start snart men jag vill vänta tills jag känner att momenten sitter bra!

I helgen ska vi ha en tävlingslydnadsträff, ska bli skoj! Kommer folk från Norr till söder, ska bli himla skoj! Mestadels amstaffar blir det, några kommer från oss några inte. En del tränar jag ofta med endra sällan och någon har jag inte träffat alls förr.

Sittande i grupp



Platsliggning



Tomas och Dante busar



Falco apporterar



Nina & Milton





Siv- Elin och Zorro



Xtra rutan (foto Siv- Elin)





Engla hjälper till att plocka undan pinnarna (foto: Siv- Elin)



Mamma Finli på skogspromenad



Valparna växer och utvecklas bra! Dom är nu drygt 2 veckor...




Valparna växer

Valparna växer så det knakar! Dom är självklart helt underbara=) Nu är dom 10 dagar gamla och brindle tiken har öppnat ögonen, det gjorde hon redan för nån dag sedan. Ska bli väldigt spännande att se vad det blir av dom små liven när dom blir större.













Finlis valpar är födda!

I tisdags, den 1 juni, föddes Finlis och Shons valpar. Vi är oerhört tacksamma för att få äran att låna Adrians, Sugar Daddys kennel, tik Finli till en kull valpar här hos oss=) Mer information om Finli och Shon finns både på vår hemsida under valpar och på Sugar Daddys kennel under females och males.















Eftersom det egentligen var planerat att träna lydnad på tisdagen, vilket fick ställas in eftersom Finli fick valpar, så träffades jag och Jessie på tordagförmiddag för ett pass. Vi började med sittande i grupp resp platsliggande och det gick bra för alla tre hundarna.



Jessie och Diesel får lite störning av lekande barn...



I övrigt går träningen framåt, Xtra känns mer och mer säker på momenten men jag har inte bråttom utan tränar på. Jag är såklart jättesugen på att tävla och snart ska jag anmäla=)

Annars spenderar vi mkt tid vid sjön, hundarna älskar att bada och simningen är kanon motion för dom.

På väg till sjön....












RSS 2.0