En massa träning och ny Ovtjarka i företaget...

Idag kom Sophia med flock på besök=) Även Angelica & Tobias med Dante kom ut. Jättekul att träffas igen! Vi fikade och satt och pratade en lång stund men sen ville vi hitta på något, och eftersom jag faktiskt tränat bra denna veckan så var det inte nödvändigt att träna men det blev så ändå. Vi gick till hembygdsgården, men idag hade jag bara godis o boll med mig, skippade rutor och apporter och körde en del fritt följ och detaljer. Sen skulle jag köra fjärr men då råkde Andreas stå bakom och Xtra kan inte koncentrera sig när han är där för när han tränar Xtra är det mkt roligare tycker hon, han erbjuder nämligen hennes favoritsport Skydd och lydnaden kan inte mätas mot det enligt Xtra... så jag använde Andreas som externbelöning på fjärret, ett par bra byten och sen fick hon bita i stocken och lyckan var total. Skillanden var att jag var föraren, och det är inte riktigt min grej...

Angelica & Dante





Philip tränar sin hund Tweed



Varja vill gääärna hälsa på Engla



Xtra....



Het hund=)



Måste även passa på att presentera vår nya Kavkazkaja Ovtjarka tik, Zaijas Jukilan-Smaili "Smaili". En vacker tik med precis det temperament vi gillar och som passar i företaget.





I går fredag, kom ett trevligt SMS=) En viss träningssugen Linda ville vi skulle träna (och DET tackar väl aldrig jag nej till=). Så Linda kom ut samma dag och vi gick till hembygdsgården för att träna lite lydnad. Jag körde först ett pass med en liten Tweed som var helt i taket av arbetsglädje, min galning=) Sen fick Xtra köra sina moment, och jag är jättenöjd med henne. Vi ska ändå fortsätta träna på våra små detaljer eftersom jag inte anmält till någon tävling och jag vill att det ska sitta ordentligt.

Som det ser ut nu:
*Bättre position och placering i friaföljet, rakare sättanden och rakare stegförflyttningar.
*Bättre positioner i stå sitt ligg under march, hon utför snabbt och blir helt stilla medans jag går i 4 kanten, men hon stannar ibland med ett litet steg åt vänster.
*Snabbare ställande i inkallningen, läggandet är klockrent=)
*Rutan är helt utan anmärkning 9ggr av 10
*Sändande till kon med appoertering o dirigering; Xtra tycker det är meningslöst att stanna vid kon när apporterna är så kul, så bättre ställande och lite mer säkerhet i dirigeringarna.
*Hopp och apportering av metall, just Hopp har vi tränat väldigt lite på....men apporteringen är bra, Bra gripande och bra tempo.
*Vittringsprov o apportering; här ska vi fortsätta träna att inte flytta runt på pinnarna. Ibland smakar hon på fel pinne men oftast far dom iväg för hon springer så häftigt över pinnarna. Så jag vill att hon ska söka lugnt och metodiskt. Tränar därför ibland utan "rätt pinne" o bara "fel", så hon inte ska vara övertygad att det finns en pinne hon ska ha. Tränar en del i koppel så jag kan styra henne med det o inte med röst.
*Fjärr, vi fortsätter med att öva på varje byte. Det är oftast väldigt bra men det ska sitta i ryggmärgen.

Xtra skulle definitivt kunna genomföra en elitlydnadstävling som det är nu, men jag anser att jag har all tid i världen så jag vill kosta på mig att jobba för att nå dom mål jag har.

Måste även ge Linda jättemkt beröm, det gick nämligen väldigt bra för Dynamit! Herr D som har varit lite distraherad av att tjejerna är runt honom, eller i närheten... igår gick det nämligen oförskämt bra! Jag, Xtra & Tweed agerade störning och den störningen var svårare än vad många hundar skulle klara. Jag lekte med X&T, framför, bakom, vid sidan (o vi pratar Decimetrar från Dynis). Jag hoppade hoppsa skutt, toade tjimmade, gav X&T godis framför Dynis men Linda jobbade så bra med honom och det klarade dom som ingenting ju! Det är det inte många hundar som gör, tummen upp Linda=)

Lindas lilla fina Fixa!




I torsdags gick jag o alla barnen till hembygdsgården med Tweed, Xtra & Darla för att träna lydnad. Mysigt att ha alla små med sig, fast som inte är så små ändå=) Dom hjälper mig med störning, tar kort lägger ut apporter etc, kanon ju! Philip gör ett bra jobb med Darla, som inte är alls erfaren och kan inte så mkt än så det är att träna från scratch. Tindra tränade med Tweed och jag & Sanna med Xtra. Xtra är som vanligt väldigt lätt att få upp i varv, och ex i fria följet går hon några steg normalt men emellanåt blir det ett galloppsteg;)

Hon kan gå snyggt:



Men ibland är det svårt att gå ordentligt, speciellt när det blir för kul:





Men jag är ändå nöjd med lydnaden på henne, men har några små detaljer kvar att fixa till innan jag är helt nöjd.

Sara, Jerry & Pansar på besök

Idag kom Sara, Jerry, Pansar & co på besök. Vi möttes på folkets hus parkeringen för att träna lite lydnad ihop och när de tär så mkt snö som det är får man ta det som är bäst plogat. Nu var det ett bra tag sen vi sågs allihop och det var himla skoj att träffas igen! Vi tränade lite lydnad ihop och Sara hjälpte mig med att lägga ut apporterna i både framåtsändande med apportering o dirigering samt vittringspinnarna. Xtra har lite bråttom vid konen så jag kör ett par gånger med belöning vid kon innan jag skickar henne vidare. Men hon apporterade lika bra även om det var nya apporter som vi sällan tränar på. Även vittringen gick bra, fast hon plockar gärna runt när hon bli ivrig och just vittringen är väldigt kul tycker hon. Men vi körde även ett par övningar helt utan "min pinne" och jag belönade att hon inte plockade runt. Hsde även koppel på så jag kan styra henne med det o inte rösten eftersom jag absolut inte vill påverka henne negativt, ex genom ett "nej". Men efter ett par gånger plockade hon inte längre utan apporterade bra. Körde även lite fritt följ, dumruta o inkallning.

Sen fick vi äntligen se Pansar träna lydnad, han o Xtra är verkligen lika glada i att arbeta! Så härligt! Sen stod vi bara och pratade en stund och fick umgås lite med Pansar. Vi tog även lite syskonkort, o visst syns det att dom är syskon.






























RSS 2.0