Nya valpbilder

Igår hade vi Sophia & Roger på besök. Vi tog lite nya kort på valparna. Även försök till stå kort men det är ju inte det lättaste på små vildbasar som bara vill springa o leka =P Men det blev några iallafall=) Sen fick vi även besök av Sofia & Danne, alltid kul att träffas=)


























Valparna 5 veckor & Xtras kastration

I måndags, för 1 1/2 vecka sen, var det dags för att låta Xtra kastreras. Detta pga långdragna svåra skendräktigheter. Dessutom har jag haft en känsla av att något var småtokigt. Dels pga hur svåra skendräktigheter hon hade men även pga att hon haft svårt att komma i löp, gått tom vid två tillfällen och inte varit lika galet tokig i träning. Hon har ändå varit pigg och glad över att träna men det där lilla extra grinstan har jag faktiskt saknat. Så hos veterinären talade jag om vad jag tänkte och att jag ville veta om något var fel även om det var en planerad kastration. Det visade sig att jag hade rätt. Hon hade cystor i livmodern och på äggstockarna samt äggstockarna var hormonellt förändrade. Veterinären sa till oss att valet att kastrera var helt rätt, även om hon inte verkade sjuk så hade hon kunnat bli rejält dålig längre fram. Operationen gick bra. X var rejält sliten och hade ont den första veckan. I onsdags, 10 dagar efter op, åkte vi till bk för att träna lite stillsamma moment och Xtra ansåg att det var förkastligt att vara sjukskriven=) Längtar efter att få köra igång helt igen! Nästa vecka så!

Idag fyller Varjas valpar 5 veckor och här kommer lite bilder på busfröna:





































Valparna 3 veckor

De små liven växer så det knakar! Dom börjar bli små sociala varelser, dom lyssnar, iakttar och undersöker=) Pratar man med dom kan dom skälla till och göra några små galoppsteg mot en för att avsluta med en lekinvit, så otroligt charmigt!
Lilla Saga kommer bli en Freja. Hon ska bo hos Josefine och Henrik med Eros (C. Casanova) på halvfoder. Kommer bli ett bra hem för henne, men attans vad jag kommer sakna henne! Hon är ju mitt lilla <3! Haha nästan så man hoppades att hon inte fick någon fodervärd =P Nej då, jag har ju inte tiden jag vill ha för att ta vara på henne på rätt sätt. Och skulle jag behålla en amstaffvalp skulle jag inte nöja mig med lägre klasser än elit, och det har jag inte tiden för nu. Jag har fullt upp att träna Xtra och förhoppningsvis tävlar vi i höst. Men på måndag ska hon kastreras, så det får ta sin tid först och främst. Förhoppningsvis är hon fit for fight snart igen och sen ska vi bara tävla hur mkt vi vill=) Inga löp eller svåra skendräktigheter att ta hänsyn till.

Här kommer iallafall lite bilder på G- kullen:






























Träning & grillning med Jessie & Linda mm

Igår kom Jessie & Linda hit, det stod valpmys, träning & grillning på schemat... Vi gick till hembygdsgården och tränade lite grann, gick jättebra och jag var väldigt nöjd! Körde igenom hela eliten och det var väldigt varmt ute men X höll ihop bra! Det gick väldigt bra för Jessie & Linda med=)























Efter vi grillat kom även Angelica & Tobias ut, och vi fikade och klämde på alla valpar=)

De små busungarna=) Har börjat träna lite grunder med dom och dom lär sig väldigt fort. Har börjat med sitt, ligg och stå samt följa övningar. Dom har snabba lägganden (båda frambenen slår i golvet samtidigt) och underbar attityd, och motorn... den är det inge fel på ;)


















Idag har jag varit och badat med Varja, lilla prinsessan var överlycklig över att få vara lite hund igen!







Och så lite valpmys=)









Flickorna:



Pojkarna:



Valparna 2 veckor

Idag fyller Varja och Blades valpar 2 veckor. Dom växer och utvecklas bra, och är än så länge väldigt lika i storlek och utveckling. Dom är uppe och går på något ostadiga ben, har öppnat ögonen och är mkt mer vakna.. det är nu det roliga med att ha valpar börjar =)

Igår fick vi dock hämta hem lille Shark.. han flyttade i måndags till en tjej som ville träna lydnad. Hon ansåg att han hade för lite motor och var för lugn så han passade inte henne. Då är det bättre han kom tillbaka, men amtidigt anser jag att man bör ge en valp mer tid än 2 dagar innan man kan kräva att man kan träna lydnad med dom... men men alla tänker olika. Dock är det full fart på honom här hemma, och när jag & Andreas gör lite övningar med honom är det full fart och hög motivation att lära sig=)

Så, lille Shark är åter tillsalu....

Här är lite bilder på Varja x Blade kullen, 2v.

En av hanarna



Nedan fr vä hane, hane, tik



2 hanvalpar sover





En av hanarna har somnat över en liten knöl i täcket



Tik



Tik



Hane, hane, tik med den röda tiken o mamma Varjas nos i bakgrunden





-Ut på äventyr



En tik



Tikar



Hane, tik



Gänget! De mörkbrindle och den vita med minst brindle på ryggen är hanar, de tre röda/ fawn och den vita med mest brindle är tikar.


Senaste update

Ja som vanligt är det långt mellan blogginläggen, men här går det liksom i ett nuförtiden=) Andreas körde tillbaka Finli till Adrian i fredags. Samtidigt mötte han upp Miia och Eero från finland och lämnade brindle hanen till dom. Deras resa hit är 142 mil lång och då slapp dom iallafall köra 60 mil som det blir t/r från Adrian till oss. På söndagen flyttade lilla Ina, den röda lilla tiken och på måndagen den vita som vi kallar Shark och numera kallas Hope. Nu håller vi tummarna att allt går bra med dom små=)

Igår var det lydnadsträning som stod på schemat. Jessie, Linda och Emma & Marcus var här. Jättekul att vi var så många och underbart kul att se Dundra så fin=) Träningen gick jättebra, vi fick dessutom ett ösregn just när vi körde sittande i grupp samt platsliggning men det gick bra!

Lilla Saga är kvar ännu, vi kommer spara henne hemma tills rätt fodervärd dyker upp. Den hunden har verkligen potential både att bli väldigt vacker men även att komma till någon som vill jobba med henne. Hon är väldigt aktiv, pigg med en kanon kamplust. Hon har även lite humör lilla fröken, vilket jag gillar=)

Varjas valpar växer som bara den! Nu går dom på ostadiga ben & några har öppnat ögonen! Ska bli spännande att se vad det blir av dom när dom blir lite större.












RSS 2.0