Sök hos Helen

Idag var vi hos Helen och Märta & tränade sök. Bra att träna på ny skog med en massa nya dofter. När vi sen var hemma igen kom en av barnens kompisars pappa förbi med resterna från en älg och hundarna fick kalasa på älgben vilket såklart uppskattades!

Diesel





Märta





Full fräs på Tweed








Höstpromenader & Hundgårdsbygge mm

De senaste dagarna har jag inte träna nåt alls, just nu känns det faktiskt välbehövligt med ett uppehåll. Däremot har det blivit många härliga promenader i höstskogarna. Vi har även kommit en bra bit på vägen med de nya hundgårdarna så nu har ovtjarkorna fått en stor ny hundgård och dom verkar stortrivas! Häromkvällen gick larmet vid 21.30, det var rökutveckling i ett hus och jag tänkte inte mer på det utan Andreas åkte iväg. När det gått ett tag tyckte jag det luktade rök, och det väsnades ute. Hundarna var irriterade och jag gick ut för att kolla läget. Då ser jag att det brinner i ett hus på andra sidan vägen, det rök rejält och blinkade av sirenerna från brandbilarna. Det var hemskt tråkigt att se men som väl var var det "bara" materialskador. Känns kanske inte så "bara" för den som är drabbad men ingen människa kom till skada iallafall.
Imorse hade vi besök, av 3 älgar! Mysigt att ha djuren så nära inpå, men dom lever nog farligt nu i jakttider.

Borat Diva Tweed & Xtra



Tweed njuter!





Xtra & Tweed frispel i skogen



3 älgar utanför oss tidigt i morse





Två av ovtjarkorna vilar i sin nya hundgård, än så länge är bara en liten del målat men hela gården ska bli mörk.



Den 3:e ovtjarkan med sin schäfer tik.



Snart kommer vi att lägga upp en hemsida till, för Andreas företag. Där kommer vi presentera vakthundarna lite närmare.


Lydnad, sök och Andreas nya företag

I torsdags kom Denise och Sofia hit med sina hundar, dobermannen Dani och franska bulldoggen Pumba. Vi tränade lite lydnad på hembygdsgården. Jag körde appellen med Tweed, som verkligen tycker det är kul, hur enkelt som helst och inga krav, kan det bli bättre?! Xtra körde jag igenom eliten med och vi har tappat lite på höger apport, hon är lite osäker där. Annars sitter momenten ganska bra men som jag sagt tidigare så ska vintern ägnas åt att slipa till snyggare detaljer. Ska träna in bättre fjärr, för som det är nu kan hon trampa lite när hon blir för het. Vi ska slipa till en snyggare inkallning, den är ok nu men hon kan utföra den snabbare. Sen kan ju alltid fria följet slipas på.

Mobilbild på Pumba och Dani med mattar



I torsdags hämtade Andreas även ett gäng nya hundar från ett vakthundsföretag i skåne. Vi håller på att starta ett likadant företag här. Vi hoppas ju såklart att det kommer finnas en marknad för det även här men har vi inte provat så vet vi inte=) Så nu är vi i full gång och bygger stora hundgårdar, dom är så gott som klara för hundarna att flytta in. Andreas hämtade 3 kaukasiska ovtjarkor, en schäfer, en malinois & en blandis (ja SKK vet redan, och det var OK även där=)).

Visst är dom imponerande!




Igår kom Jessie och Helen ut och vi gick till skogen och körde sök. Får ju passa på nu innan älgjakten=) Vi började med Märta som verkade vara en naturbegåvning! Redan på andra skicket förstod hon vad hon skulle göra och framme hos figuranten kampade hon med sin leksak, men hon ville så gärna tillbaka till Helen och då fick hon ju göra så, för det är ju så hon ska göra sen! Nästintill färdig markering ju=)



Sen var det Naalas tur, alltid lika taggad och glad i sökskogen! Hon jobar så bra, hoppas dom får till en markering snart för hon är verkligen duktig!



Därefter var det Xtras tur. Vi körde 4 slag, de tre första gick toppen. Hon tog rullen i halsbandet och kom tillbaka, och fick kampen på påviset. Det fjärde slget då slarvade hón. Det var en svår lega och alla hundarna får lite jobb där, så då blindmarkerade hon men det såg jag och kunde skicka om henne. Skithund som försöker fuska=)



Sen var det Diesel, han var outstanding! Så duktig han blivit, blir så glad när jag ser det! Jessie, ni måste ju prova en tävling till våren!!


 
Därefter var det Tweed, hon fick figurant på de 2 första slgen sen tomt och 2 figuranter till. Tomslaget gick hon inte så djupt på men ändå helt ok. Att detta är Tweeds grej råder ingen tvekan om, så himla glad hon är i skogen, hon hoppar i piruetter när jag ska sätta på henne tjänstetecknet. Ger skall när jag skickar henne, det är väl ifs inte bra men jag är glad att hon vill så gärna eftersom hon tröttnat på lydnaden.  Så det lilla skallet i början kan jag leva med=) Hon har iallafall inte några problem med att klara söka av på den tiden hon ska för det går i 190 där ute!




Tävling och träning=)

I söndags fyllde Tweed & Vixey och vår A- Kull 7 år. Jag, Tweed, Angelica & Dante plus våra träningskompisar från Årjäng var anmälda till lydnadstävlingen I Åmål. Mitt mål med Tweed var att vi skulle ha kul, sen vilket pris hon skulle få var inte det viktigaste. Hon har visat tendenser att ha skitkul på träning, men tröttna på tävling vilket nu hände även i Åmål. Det hade regnat och var kallt så för det första slarvade hon med lägganden, men hon var ofokuserad och nosade. Nosing är nåt nytt, det brukar hon inte ha problem med. Men eftersom mitt mål spruckit om att vi skulle ha kul så bröt jag. Nu har jag inte planerat att köra med lydnad med henne utan nu ska vi göra det hon är bra på och tycker är superkul, spår och sök!

För Angelica gick det bättre! Ynka 0,5 p för 1:a pris, verkligen trist. Men samtidigt genomförde dom en trevlig tävling och Dante var samarbetsvillig och det såg fantastiskt trevligt ut!

Bra gick det även för Ramona & Ozzy som tog 1:a pris!

Igår, måndag, åkte vi till Årjäng för att träna lydnad med tävlingslydnadsgruppen. Alltid lika trevligt att träffas och träna ihop och utbyta ideer och tankar. Körde Appellydnad med Tweed, för henne är det rena barnleken=) Den lydnaden gillar hon, utan höga krav. Så på den biten är det väl bara framförgåendet & budföringen som behöver finslipas. Körde igenom större delen av elitlydnaden med Xtra, la till lite svårigheter som störning vid apportering o dirigering.

Idag ringde telefonen på förmiddagen när jag varit o handlat. Det var en träningssugen Linda som ville vi skulle träna ihop. Jag hade inte alls planerat att träna men när hon ringde blev jag självklart sugen=) Så vi 13 tiden kom Linda & Dynamit hit och vi gick till skogen och la spår. Jag la personspår med två apporter och två vinklar samt leksak till Xtra & Tweed och Linda la viltspår. Sen fikade vi här hemma medans spåren fick ligga. Det regnade nästan hela tiden.

Spåren gick jättebra! Nöjda med pestationerna fick hundarna vara lösa ihop en stund i skogen och vi gick hem och tog oss ytterligare en kaffekopp innan vi bestämde oss för att även träna lydnad på hembygdsgården. Jag tog med Xtra, Tweed, Borat o Diva och tränade med alla tre tjejerna. Diva var verkligen laddad och njöt av att få arbeta lite. Tweed fick ett minipass med linföringhet, ställande under march, inkallning och framförgående samt även budföring. Xtra körde jag fritt följ, inkallning och fjärr.

Tog lite kort dagen innan Tweed & Vixeys 7 års dag, bilder på Vixey kommer





Borat=)



Xtra



LInda och Dynamit viltspår, mobilbild



Lydnadsgänget












Lite om vad vi gjort den senaste veckan

Tiden springer iväg och jag har inte hunnit med att blogga om vad vi gör men efter att Magda varit här och vi tränat 4 dagar i rad så tog jag ett par dagars ledigt från träning. Men sen kom vi igång igen och jag har tränat en del lydnad, både hemma, på hembygdsgården, skolan och BK. Jag har fokuserat mest på Tweed nu, och hon är jättepigg och glad men frågan är nu om hon skulle behålla gnistan en tävling igenom... Tweed går liksom inte av sig själv så som Xtra utan hon kan mkt väl tröttna. På träningen går det bra, men då oftast får hon ju belöning. Men men jag ska tävla Eliten iallafall en gång till med Tweed men lackar hon ur då så ska vi satsa på brukset ist. För i sökskogen är hon allt annat än seg! Jag och Jessie tränade igår, och som då är Tweed så pigg och taggad! Och brukslydnaden är en baggis för henne=) Körde fig på 1:a o 2:a skicket, på 3:e tomt och sen fig på 4:e och 5:e. Tweed springer som en skottspole i sökskogen! Xtra körde jag fast rulle på, samt kampbelöning både hos mif för överlämnad rulle samt på påviset och det passar Xtra perfekt. Även Diesel fick kamp som belöning och han var så fokuserad och jobbade jättebra! Ett stort framsteg för honom! Naala söker väldigt bra, med stor vilja att hitta fig, synd bara att hon inte har nåt föremålsintresse, svårt att få henne över på rulle. Men det går med lite träning.
Idag kom Denise och Sofia hit med sina hundar, en dobermann hane och en fransk bulldog hane. Vi tränade lite lydnad på hembygdsgården. Det regnade och var bara nån plusgrad. Dessutom hade det gått ett larm på räddningstjänst så Andreas var ute och jobbade med att släcka en brand på ett vedlager på ett sågverksområde och jag fick ha med mig Tindra och Engla. Det tog inte lång stund förrän vi alla frös och vi gick tillbaka hem och tog en kaffe sen tränade vi vidare här hemma så barnen kunde vara inne och titta på film.
Tweed gick förvånansvärt bra för att vara i regn och kyla:) och oavsett om vi går bra på en tävling eller inte så är det så himla roligt att träna med henne när hon är så här pigg och glad! Xtra har jag givetvis oxå tränat, men hon har fått stå tillbaka lite dessa senaste veckorna. Skönt för henne med en liten paus.
Nu ska jag fixa maten och se om Andreas får komma hem nångång....

RSS 2.0