Spår, vilsna hundar och attackerande leonberger

Det har gått i ett de senaste dagarna. I onsdags kom Jessie hit och vi la spår i regnet. Jag la bara till Tweed eftersom Xtra inte gärna vill vara ifrån valparna. Spåren gick jättebra och vi var nöjda både jag & Jessie, fast hundarna hade nog gärna jobbat ett tag till=)

Valparna växer så det knakar, och två av dom åkte hem i tisdags och imorgon åker de sista två tikarna. Den minsta tiken Bonnie, allas vårat charmtroll, har vuxit från 886g den dagen hon kom, 17 nov, till 1940g idag! Xtra har börjat acceptera att inte få vara med dom hela tiden. Men usch vad tomt det kommer bli när dom åkt hem:(

Det senaste dygnet har varit helt upp och ner. Började i natt.. vi har haft lite problem med buskörning utanför oss och inatt körde en bil runt utanför oss. Hundarna blev vansinniga och vi likaså. Andreas klär på sig och ska ut och tala om för dom vad vi tycker om detta, han tar med sig Xtra i koppel som nu verkligen var på humör för att bita busar! Då har bilen kört upp på vår gård och en person kliver ur, Xtra är jättearg och visar bestämt att hon är beredd att försvara sin husse. Men det visar sig vara en kvinna som har hittat två herrelösa hundar som hon trodde var våra. En schäfer o en rottweiler men inte våra. Eftersom hon inte kan ta vara på dom och polisen inte var intresserad av att hjälpa till så får dom komma in till oss och vila upp sig i vår källare. Dom var blöta, kalla och trötta och ingen saknade dom hos polisen. Under dagen får vi låna en chipläsare och hittar tilll slut ägaren som var i skogen o letade efter hundarna.

Tog sen en promenad med Borat, Tweed, Xtra & Diva. Sanna och Philip var med o just när vi går och pratar om varför Philip inte får gå på promenader annat är runt oss själv med Tweed (med risk för framrusande hundar), så hör vi hur nån skrker på sin hund, hinner knappt blinka förrän det kommer en leonberger ut farandes från en trädgård. Det var en hane, som var ute efter vår Borat som numera är könsmogen men ännu för ung (8månader) för att kunna försvara sig fullt ut mot en vuxen hane.. med andra ord, ett lovligt byte enligt leonbergern. Jag försöke skrämma iväg hunden, men han vek inte en tum utan ger sig den på att ta Borat. Jag vill verkligen inte att Borat ska få smak på att slåss och gör det jag kan för att förhindra. Vill självklart inte att nån hund slåss! Philip håller Tweed och han lyckas hålla henne borta, och jag måste välja vem av hundarna som ska få försvara.... Xtra är den jag släpper fram först, för jag vet hon är rättvis och tar inte till mer våld än nöden kräver. Det blir tumult och väsen, leonbergern hugger mot Xtra och Xtra suger tag i leonbergerns hals och ruskar. Han försvarar sig men hugger mest i luften (inga märken iallafall på Xtra), Diva och Borat är vansinniga o vill fram o hjälpa till och jag släpper fram Diva för att hjälpa till, samtidigt kämpar Philip med att hålla emot i Tweeds koppel. Det blir något för mkt för leonbergern, och han backar varpå Xtra genast släpper taget och är helt lugn. Han går inte iväg utan ser ut att vilja gå på igen men jag vrålar och ägaren ropar och tillslut ger han sig sakta av. Ägaren såg jag inte röken av, han borde ju rimligen kommit ut och kollat läget eftersom han hörde vad som hände. Det blev ju ett himla liv.

Jag är stolt över hur Xtra beteer sig, hon försvarar flocken rejält men ger sig direkt den andra hunden gör det. Hon var inte ens uppjagad efteråt. Det är därför jag låter henne gå fram först, för hon startar inte gräl. Diva är mkt hetare på hundar och skulle nog gärna startat, därför ville jag hellre vänta och ev låta Daiva backa upp Xtra...

Detta är verkligen ett skräcksenario, andra lösa hundar har jag alltid lyckats skrämma iväg men inte nu. Jag var riktigt irriterad när jag gick hem... inte ens en ursäkt fick man. Undrar om det vore kul om det var tvärtom våra hundar som attackerat...

Vi har även varit med på TV4 Värmland nu, med AH's vakthundstjänst och i Nya Wermlandstidningen

Tummen NER för Svenska Hundfoder och Foderbilen!!

För ett par veckor sedan blev min man Andreas uppringd av foderbilen om att prova ett foder som heter Tello på våra vakthundar. Fodret lät som ett bra prisvärt foder och vi beställde en säck för att prova.

Hundfodret dök inte upp inom den tid vi fått besked om och efter upprepade samtal till foderbilen valde jag att ta kontakt med svenska foder direkt för att höra om priser etc vid större beställningar. Får där reda på att samma foder skulle kosta 100 kr mindre per säck vid direktbeställning, vilket gör en hel del på alla våra hundar. Jag tala om för Sandra på svenska hundfoder att jag skulle återkomma dagen efter (idag) för beställning när vi räknat på hur mkt vi ville ta hem. Andreas ringer foderbilen och annulerar beställningen och när frågan om varför kommer säger han som det är.

Idag ringer jag svenska hundfoder för att beställa, och får då veta att jag inte får köpa foder av dom längre! Vi får inte köpa foder av dom pga att Andreas sagt till foderbilen att vi får billigare pris genom att köpa direkt och foderbilen hade ringt till svenska hundfoder och klagat. Visst förstår jag att foderbilen lägger på pengar, dom måste ju tjäna på det. Men att dom kan kräva att svenska hundfoder inte får sälja till oss därför gör mig irriterad. För det jag anser är att antingen säljer dom direkt till konsument eller så gör dom det inte. Säljer dom direkt får dom ju stå för det, för dom ville helt enkelt att vi INTE skulle sagt varför vi ville annulera säcken från foderbilen.

Vissa företag, ex severa, säljer inte direkt till kund, det förstår jag, utan där måste man handla hos deras återförsäljare. Men skillnaden är att hos dom är det alltid så att dom inte säljer till kund direkt, här fick jag ju först handla och sen inte, för att jag sa som det var?? Jag förstår att man inte får handla om man inte betalar, eller på anant sätt missköter sig. Men får dom göra så här?

Det som gör mig arg är att jag som inte har gjort nåt fel ska komma i kläm på det här viset, för hade jag ljugit o sagt en annan anledning till annulationen av beställningen skulle jag fått handlat från svenska hundfoder.

Jag har iallafall rapporterat till konkurrensverket samt min konsumentrådgivare. Tacka vet jag Fodax som vi har till kennelns hundar och Spanfood som nu levererar foder till våra vakthundar.

Valparna växer

Xtras fostervalpar, portugisiska vattenhundarna från Aplicados kennel, växer och utvecklas jättebra! Dom äter med stor aptit och är riktigt runda och goa nu, och deras viktökning talar för sig själv=) Vi är så stolta över detta förtroende vi fått av Mona och Pål och förståss jätteglada över valparnas framsteg! Troligtvis kommer de två hanarna åka hem inom den närmaste veckan, hur länge tikarna stannar är inte bestämt ännu men dom får vara kvar så länge dom behöver.

Titta på klippet när vi skulle ställa upp Bonnie för fotografering=) Det gick inte så bra, hihi, Bonnie ville bara busa! Hon är så charmig den tjejen!










Xtra har fått valpar!

Eftersom Xtra blivit väldigt skendräktig sen hon löpte och fått riktigt mkt mjölk ringde vi till Solstadens djursjukhus i fredags och sa som det var och att Xtra kan ta hand om valpar som antingen är moderslösa eller mamman själv inte kan ta hand om och igår fick vi ett telefonsamtal och redan samma kväll kom en uppfödare av protugisisk vattenhund hit med 4 små valpar, vars mamma inte kunde ge di längre, och som heller inte ville ha ersättning. Xtra tog sig an valparna med en gång och började slicka och pyssla, sen klev hon i och satte sig och snart började valparna dia och Xtra accepterade dom! Valparna är redan mkt piggare och vi hoppas verkligen det fortsätter gå så här bra! Inte nog med att hon ger dom mjölk, hon behandlar dom som sina egna vilket innebär en massa pyssel och tvättande samt lite bus när valparna bjuder till det. Hon ger dom närhet och värme när dom sover och trivs med sina nya små.










Tv besök, spår och lydnad

I fredags ringde telefonen, det var från TV4 Värmland som läst om AH's vakthundstjänst i Provinstidningen Dalsland och ville komma och göra ett reportage.... dom ville dessutom komma samma dag! Verkligen roligt att dom ville visa upp företaget i Tv men fy vad pirrigt det blev;) Jag är inte alls beskymrad över att prata inför folk men framför en filmkamera? Men det gick bra och i början av nästa vecka kommer det sändas i lokal tv och på webb tv!

Idag kom Jessie hit, vi åkte en bit bort och la spår sen tillbaka hem och fika medans spåren fick ligga. Vi lät dom ligga nästan 1 1/2 timma och sen tog vi bilen igen och tog spåren. Xtra var extremt taggad och ville helst fara fram i 190, så eg hade hon behövt gjort nåt innan så hon kunnat tagga ner, men hon spårade jättebra trots alt, bra vinklar och markeringar. Även Tweed var superhet och missade första pinnen, men andra pinnen vinklarna och slutet gick jättebra! Diesel O Naaa hade Jessie lagt näringsspår till och det såg väldigt bra ut. Kanske vore nåt för Naala eftersom hon inte tar föremål i munnen, och inte kommer vidare i söket,  så kan hon ju liggmarkera.

Efter spåren körde vi ett litet lydnadspass, det var inte planerat så jag hade inga koner eller apporter med men fritt följ, dumruta, inkallning, fjärr och framför gående fick vi tränat på och även nu var Xtra fruktansvärt het=) Min arbetsmyra!

Det var grått o trist idag med, emellanåt duggregnade det, så korten blev sådär...

Naala spår:

Xtra spårar:



Diesel





Tweed



Belöning



Xtra jagar trasan




Diesel o Xtra platsliggning



Philip o Tweed tränar



Jessie o Diesel


Hög tid för uppdatering! Länk uppdaterad!

Nu har jag verkligen varit dålig på att blogga, men jag har faktiskt legat på "latsidan" när det kommer till träning. Har haft en välbehövlig paus men nu har jag så smått kommit igång igen=)

Helgen som gick hade vi en massa trevliga människor här på besök=) Vi hade planerat att lägga spår/ viltspår och Sophia & Varja, Emilia & valpen Nitro, Angelica, Tobias & Dante, Linda & Dynamit och Emma & Dundra och LL var med. Jag och Angelica la personspår medans de andra var sugna att prova viltspår. Det var som vanligt jättetrevligt att träffas och träna ihop!

Igår tränade jag lydnad med Tweed & Xtra. Tweed älskar brukslydnaden och Xtra är extremt taggad nu efter uppehållet! Hon kan knappt gå normalt under fritt följ och transporterna mellan momenten för hon går som på nålar, hon är verkligen en drömhund att arbeta med!

Idag var det sök/spår som stod på schemat. Jessie var här och vi körde lite sök med hennes Diesel och Naala samt ett näringsspår till Naala och jag la personspår till Tweed & Xtra. Söket gick jättebra! Naala har sån energi att hon fick lite fnatt & Diesel markerar med fast rulle nu! Spåren gick toppenbra! Bra tempo, bra motivation, spår i kärnan & fina markeringar!! Kul att variera träningen lite, sök är fortfarande Nr1 för mig men spår är betydligt enklare att träna när vi är så få personer emellanåt. Efter träningen stannade Jessie på lite tacos, alltid trevligt att ha dig här=)

Jag har grejat lite med hemsidan åt Andreas företag, titta gärna in; www.ahs-vakthundstjanst.se
Vi har även haft tidningen på besök idag så snart kommer det ett reportage om företaget.

Doris har varit med på TV med "sina" vargvalpar! Länken uppdaterad pga felaktig länk! http://svtplay.se/v/1752816/djursjukhuset/del_3_av_10?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1771557/sb,p102625,1,f,-1




RSS 2.0