Varmt!

Det är verkligen varmt nu! Vågar inte titta på termometern, men varken vieller hundarna orkar göra annat än bada på dagarna. I förmiddags tag vi ett härligt dopp..  hundarna simmade i en timma i sträck. Men det räckte med att vi lämnade stranden så var vi lika varma igen. Men jag klagar inte, det kommer en höst! Så vi njuter av riktig sommar!
Tränat har jag gjort några små pass på¨kvällen och tidigt på morgonen. Tar det väldigt försiktigt, för Xtra skulle aldrig ge sig även om hon blir för varm. Så enbart träning i skugga, ett par moment sen dricka. Men hon har inte tid att dricka eller svalka sig! Hur som helst, Elit- rutan o apportering är väl det vi finslipar nu. Dom sitter nästan! Lite finslip till så ska det nog bli bra! Ikväll trände jag även Tweed och det gick jättebra. Vi tränade konskick och något skick till rutan, dirigeringsdelen av apporteringen (ställde henne vid konen utan att skicka dit), hopp apport och fjärr. Massor av bus som belöning och hennes motivation var på topp!

Bilder från badet!

På väg till sjön







Här har dom fått tillåtelse att rusa till vattnet














Midsommar, skåneresa och skyddsträning

På midsommar afton åkte vi till Sophia & Roger med Skillet, Varja och Shiva, för att fira midsommar med dom. Vädret var inte alls bra när vi åkte neråt men det klarnade upp och blev faktiskt riktigt bra! Vi gick promenader och badade hundar men sen spelade vi kubb och hade jättetrevligt. Philip var i himmleriket för Roger och han hade tydligen samma intressen vad gäller radiostyrda fordon och spel.Efter ett par öl fixade Roger tom en midsommarstång=)

Stort tack tillSophia & Roger för en jättetrevlig midsommar!

Sanna, Tindra & Engla hos Sophia & Roger i Strömstad



Philip spelar fotboll med Roger



Engla leker med Skillet



Skillet dyker



Snyggingen Skillet



Tweed & Xtra tar en simtur



Vixey med



Rogers fina midsommarstång=)



På midsommardagen åkte vi vidare till skåne, till Landskrona för att på söndagen träffa Linda och Magnus för lite träning igen och Borat fick träffa sin syster Beska och sin mamma Lira. Xtra var jätteduktig... som vanligt=) Vi började med lydnad, sen skyddet. Magnus retade henne med ett par rapp med piskan i luften och det krävs inte mycket för att få henne arg och hon fick direkt bita i ärmen som belöning. Sen fick hon efter en stunds vila prova heldräkt, inga problem. Efter ytterligare vila fick hon prova skyddsarbete i munkorg. Även det gick över förväntan! Det var första gången hon fick träna skyddsarbete i munkorg utan ärmen som retning.

Med på träningen var även Trixi, Hugin och Kapten samt ytterligare ett par schäfrar. Ett jättetack till Linda, Magnus och co för väldigt givande träning!

Lydnadsträning





Xtra är på G



















Första munkorgsträningen, med ärm



Munkorgsarbete, utan ärm



Filmklipp 1 bett i munkorg, filmklipp 2 överfall

Kapten









Andreas fick figga för Trixi



Magnus & trixi



Andreas & Magnus "lilla" schäfer Hugin



Borats mamma Lira





Borat & Syster Beska




Efter träningen åkte vi vidare till Ystad för att titta lite där och vi besökte även Åsa och Patience, där Kapten bodde förut. Jättekul att träffa dom igen!

Vi åkte även till Ängelholm och Båstad, där jag bodde förr. Träffade lite gamla vänner och badada massor ihavet. Även våra badgalna hundar fick bada i saltvattnet och dom var helt lyriska över såå stor "sjö"! Ni som känner våra hundar förstår nog hur dom blev när dom kom till öppet hav.

Men det vi gjort mest är att tagit det lugnt, och njuta av semester!

Vårat 4-benta gäng! Xtra & Tweed håller koll på barnen som leker till vänster och Vixey & Robin på Andreas som står till höger.



Borat orkade inte sitta still längre.










Lydnad, spår och bad!

Igår kom Linda och Dynamit hit. Vi hade planerat att träna lydnad ihop, vilket vi även gjorde. Vi tränade först en och en och Linda hjälpte mig att titta på Xtra sitt-teknik och ta i vittringspinnarna. Hon börjar kännas bättre och bättre i framåtsändandet samt sändandet till ruta och apportering med dirigering. Det är väl dom mom samt vittring som vi behöver få stabilitet i sen ska vi förhoppningsvis snart ut i eliten=) Tweed kändes så pigg och glad! Men det är såna kontraster på dom två, Xtra går som en tickande bomb och Tweed tar det mer sansat. Xtra försöker och försöker tills det blir rätt, Tweed vill göra rätt med en gång och blir det inte det kan hon göra om det en el två gånger sen vill hon inte mer. Visserligen kan hon momenten ganska väl så det vi tränar på är just viljan. Nu har jag slarvigt nog helt missat att anmäla till den tävlingen jag planerade att ta med Tweed. Nu när båda är i elitklass blir det en prioriteringssak vem som ska tävla annars får jag fjäska för min kära make att han går med en.

Lindas och mitt lydnadspass bjöd på en rad olika bra störningsmoment. Det var vägarbete precis bredvid oss, och så klippte dom gräset runt där vi tränade. Det var en massa ljud och svårt att överrösta både asfaltsmaskinerna och gräsklipparen men hundarna klarade det galant. Efter att vi tränat gick vi hem, Andreas hade fixat grillat! Vi åt och tog en liten paus sen gick vi till skogen med en kaffekanna och lade spår. Det var verkligen evigheter sen jag la spår ordentligt så jag la enkla spår, med en vinkel och en kamprulle på slutet. Spåren gick faktiskt över förväntan! Något hög nos men det är ju förståeligt med tanke på allt sök vi kört. Efter spåren lät vi hundarna bada av sig i "vår" sjö, gissa om det var populärt? När vi kommit hem sen igen, fixade min snälla Andreas fika=) Vi lät även Dynamit och Borat leka lite. Dynis måste vara något av det snällaste men kan hitta, vilken gentleman! Så försiktig och snäll när han lekte med Borat. Detta var en härllig dag Linda, det får vi göra om snart!

Jag och barnen går två rundor i skogen varje morgon så alla hundar får vara lösa och leka. Sen går vi även en runda på kvällen. Barnen brukar gå med första rundan på morgonen men även på kvällen. Andra rundan på morgonen brukar jag ta själv, så är det när man har hundar som inte riktigt fungerar ihop, och med tanke på att jag vill ha dom lösa för att leka så är det bättre att ta två rundor. Jag har inte heller så mkt att sätta emot längre med tanke på min dåliga rygg har jag blivit ganska ostabil på fötterna och det vet hundarna så vill jag inte äventyra något när Vixey inte fungerar så jättebra med T&X. I skogen bakom oss kommer aldrig några bilar så hundarna får vara lösa och jag behöver inte vara rädd att barnen går ut på någon väg. Rundan runt hela skogen är inte längre än högst 2 km vilket är lagom för små Engla-, och Borat ben. Hon är bara 2,5 år och det är beundransvärt att hon orkar gå där. Det är verkligen kuperat! Borat är så stolt när han får knalla lös med dom stora hundarna och dom verkligen njuter av att få härja så som dom gör fast han har fullt sjå att hålla sig på benen och kan inte springa så som dom vuxna ännu. Det blir även en hel del bad, eftersom vi går bredvid sjön hela vägen. Så vid 3-4 tillfällen simmar dom ca 10 minuter innan vi går vidare.

Idag tog jag lite kort när vi gick "vår runda".

Borat njuter i skogen!



Diva med



Xtras vanliga hobby, dra i nerfallna trädstammar=)



och Tweeds hobby, bada i lerpölar



Våra 4 härliga barn!





Borat badar



Tweed o Xtra slänger sig i





T&X tar ett dopp när vi går förbi nästa vik



Borat i gröngräset





Diva



Vixey tar en simtur



Gamla Robin tar det lugnt i vattenbrynet



Diva & Vixey



Så här fint är det när man gått en liten bit igenom skogen bakom oss



För Vixey leker livet här





Sist men inte minst, TACK LINDA för hjälpen med allt igår!

Sök, Lydnad & Bad

Igår kom Jessie ut igen, Vi hade planerat att träna sök. Som omväxling gick vi till en annan skog, lite längre bort. Skönt för hundarna att få rasta sig ordentligt innan träningen. När vi varit där ett tag insåg vi att samma plats brukade nog besökas av vildsvin. Men så som hundarna skällt och rusat i skogarna så kändes det som att då var det nog ingen fara längre=) Vildsvin har iallafall jag stor respekt för.

Träningen gick faktiskt riktigt bra! Diesel fick tom tomslag som gick jättebra och då fick han så klart massor av beröm. Han fick även den riktiga läderrullen som lösrulle. Xtra fick fig på första, andra och tredje skicket sen fick hon tomt och det gick jättebra, rakt och djupt med en lov framåt. Jag ropade in henne och fortsatte skicka direkt över på andra sidan där fig fanns! Har fortsatt med skallmarkering på henne men jag tycker hon är lite för närgången så det behöver vi jobba på. Kanske inte såå roligt att en amstaff gormar rakt i ansiktet på en fig som är ovan.
Naala jobbar på som vanligt, alltid lika glad=) Så söt hon är, ska hitta på anledningar att INTE blir uppkopplad igen! Tweed var strålande igår! Hon sprang rakt ut på samtliga slag, med en fin lov framåt. Första slaget fick hon fig, men andra och tredje var tomt och sen fjärde blev med fig, det var en svår lega men det gick ändå bra! Hon jobbade så himla systematiskt, det enda jag vill ha bättre är snabbare markeringar! Sen fick även Diva köra ett par skick. Hon har sån energi att hälften vore nog=) Men även hon gillar att få söka lite.

Sen gick vi en lite längre promenad hemåt. Jag är faktiskt imponerad att det går så bra med våra 4 tikar och en hane. Tjejerna bryr sig inte om varann men vi är noga med att dom högst får nosa på varann i förbifraten. Det är så skönt att dom ändå fungerar så här bra ihop och inte vill varann illa så då vill vi inte riskera att det blir något. Men det verkar inte som om någon av dom är intresserade av att tjaffsa.

Idag var det tävlingsträning på ÅBK. Jättebra träning så vi passade på att vara med. Eftersom Xtra inte ännu kan rutan och apportering med dirigering helt så valde jag att avstå dom momenten under störningen som var idag. Det vill jag träna in i lugn och ro ist. Men annars kändes hon lika taggad som vanligt. Bra att få chansen att träna med an massa folk och med tältet uppställt. Jag ska försöka träna in att Xtra sätter sig mera bakåt. När hon sätter sig nu så lutar hon framåt och det blir vääldigt lätt luft mellan rumpan och marken. Så jag ska prova att lära henne att helst flytta frambenen bakåt något. Ska prova iallafall. Annars är det som vanligt, en jätteladdad hund under fritt följ, ju längre tid hon får vänta på belöning ju mer varvar hon upp. Det är ifs jättehärligt för hon tröttnar inte! Men idag fick hon ingen  belöning mer än smek på bringan och det känndes faktiskt bra! Hon är ännu inte tvärsäker på vittringsprovet eftersom att det är annan doft på pinnarna och att jag bara håller i "min" 5 sek men det blir bättre och bättre.

Under eftermiddagen gick jag och barnen med hundarna till skoen för att simma. Till min stora förvåning smmade även Borat! Tror aldrig jag sett en 12v valp simma! Men han tom var under vattnet men ändå apporterade han pinnarna och ville ut igen!

Sökbilder blev det inga, det regnade så kameran fick stanna hemma.

Träning på ÅBK. Här var det några som tränade plats och Karin och jag tränade sittande i grupp.



Xtra fritt följ







Stå sitt ligg under march







I Skogen





Borat simmar, klicka på bilden för att se videokippet.














Lydnadsträning

Idag träffade vi Linda, Angelica, Jessie & Karin (med boxern Ceasar) på ÅBK för att träna lydnad. Vi började med sittande i grupp och platsliggning. Sen var det dags för mig att köra igenom Karin och Ceasar i några av elitlydnadsmomenten. Sen hjälpte hon mig att komendera igenom mig o Xtra i fria följet och "dumrutan", samt inkallningen och sändande m lägg o ink. Sändande till konen går faktiskt riktigt bra sen behöver hon mer erfarenhet i att leta upp rutan. Sen körde vi sändande med apportering och dirigering. Sändandet till kon gick även här bra, även vänster apport. Nästa skick till höger apport var hon lite inställd på vänster igen men det gick. Även här behöver hon mer erfarenhet men vi har ju inte varit uppflyttade i mer än en o en halv vecka ännu så jag är väldigt nöjd ändå. Nästa moment var apportering metall o hopp över hinder. Det kan hon, hon griper bra och är hyffsat snabb både ut o in. Sen var det dags för vittringsprov o apportering. Det har vi verkligen inte tränat mkt på enl elitreglerna, dvs att jag håller apportern 5 sek och TL tar i samtliga andra. Detta strulade lite grann dom första försöken men grejjen med Xtra är att hon hela tiden jobbar trots att det kanske inte blir rätt och hon inte får beröm. Sen när poletten trilla ner fungerade det bra. Men samma här, det kommer med erfarenheten=) Även fjärret gick b ra idag, hon gick inget framåt o heller inte bakåt eller i sidled!
Sen var det dags för Karin o Ceasar igen, då körde hon några dirigeringsmoment och efter det var det dags för Tweed. Vi hoppade över fria följet, dumrutan & ink, och gick direkt på framåtsändande med lägg o ink. Det gick faktiskt mkt bättre än jag vågat hoppas på! Även sändande med apportering o dirigering gick bra! Även hon fick börja på höger apport som gick bra men sen var vänster lite svårt men med Dk gick det bra! Sen körde vi vittringsprovet med henne med, och även hon hade lite svårt men det gick! Man jag har tyvärr slarvat jättemkt med Tweeds träning och det ska jag ändra på nu för i sommar ska vi tävla igen!

Tack alla för en jättetrevlig träning och tack Karin för hjälpen!

Sittande i grupp, fr vänster: Ceasar, Tweed, Xtra och Dante



Platsliggning, Dante



Diesel



Tweed



Xtra



Xtra & Borat leker hemma


Utställning & träning

Idag var det dags för Skillets debut i champion klass. Han och Varja skulle ställas i Vänersborg. Det gick sådär, kunde gått sämre och kunde gått bättre. Skillet fick CK och blev 2:a i ch klass samt reserv i BH. Varja fick 1:a pris och kom 4:a i sin klass.  Hur som helst, utställning är kul men inte nån jättehöjdare egentligen. Ena dagen får en hund en 2:a och tom en 3:a för att nästa dag åka på en 1:a med CK. Ena dagen får en hund cert andra ut på en 2:a. Känns lite som lotteri faktiskt=)
Men men det skulle regna idag, vi hade packat med regnkläder och utställningstält. Istället blev det toppenbra väder, lagom varmt och mestadels sol så tältet ställde vi aldrig upp.











Väl hemma kom regnet, och det rejält! När det vräkte ner och haglade som värst var jag och Xtra ute och tränade lydnad! Hon är för härlig, vad gör det om det hällregnar? Lika pigg och alert ändå och ville bara träna mer! Vi körde igenom de flesta mom i eliten och det blir bättre och bättre för var gång. När jag tränar rutan och apportering o dirigering skickar jag först till konen, där belönar jag och sen ställer jag upp henne vid konen för skicket till rutan eller apporterna. Rutan kan hon springa in från fel håll nån gång så ingångerna jobbar vi på. Apporter har jag just nu bara två, de yttre, så jag slipper nejja henne för mkt för jag vill hon ska lita på sig själv. Fjärret har hon börjat gå lite framåt, så det tränade vi mkt på. Ingen belöning förrän hon höll bakåt.

Xtras dagsform







Sanna tränar med Xtra



Philip och Borat



Borat 11 veckor





Sen tränade vi skydd.. (Jörgen, vågar du figga för denna hund? Hon är grym!)
Andreas laddar....



Sanna tvekar inte en sekund....



Hon slår lätt omkull figuranten...


Skillet SUCH idag i Fengersfors!

Idag mötte vi Sophia, Roger, Varja och Skillet i Fengersfors på Terrierklubbens officiella utställning. För Skillet gick det strålande! Först 1:a kv 1:a kk, sen blev han BIR och fick sitt sista Cert och är numera Svensk utställnings champion!

Även för Varja gick det kanon! Hon fick 1:a kv samt 1:a kk! Så roligt för Varja och Roger är verkligen jätteduktiga i ringen! Så samspelta och Varja riktigt glänser i ringen!

Bästa hane

Björkmossen's Big Dawg och Redrock of Bazotown



Wizage Money Maker



Redrock of Bazotown, Skillet



Roger och Varja; Conviction's Elite, 1:a unghundsklass tikar















Johanna & Tasty



BIR: Redrock of Bazotown BIM: Sierra´s Midnight Starr


Sök, lydnad & Grattis Sara & Pansar till 1:a pris

Först måste vi gratulera Sara & Pansar till första priset i lydnadsklass II!

Idag kom Jessie med Diesel och Naala hit igen för att träna sök. Vi gick till "vår" skog igen fast en bit längre bort där sjön inte ligger direkt inpå, utan iallafall 70-80 meter bort från stigen. På den vanliga platsen ligger sjön bara 50 meter från stigen. Detta avstånd räcker för att T&X ska låta bli att tänka på att bada. Vi började med Naala, vad hon är duktig den tjejen! Så glad och full i energi! Efter Naala var det Xtra, Diesel och sist Tweed. Vi körde hundarna ungefär lika.Första skicket var en pop-up som närhundarna inte såg förflyttade sig ett par meter framåt i banan. Det var däremot svårt terräng, rakt upp för ett brant berg men det var inget hinder för våra arbetssugna hundar! Andra skicket gjorde vi lika dant, med pop-up som förslyttade sig. Tredje skicket fick dom inte se något alls och där var legan på en liten klippavsats under en trädgren. Inte det heller några problem. Fjörde var även den en pop-up men femte och sjätte helt utan retning. Hundarna jobbade kanonbra! Diesel får ett kampskinn som "lösrulle" och han markerar jättebra! Naala får ännu godis hos figuranten. Xtra fick första skälla 3-4 skall sen kampskinnet. Nu hade hon tom skällt utan att Jessie komenderar Skall!! Det var några dofter som störde lite, men när hon jobbade som bäst valde jag att bryta för jag ville köra lite budföringar senare med. Tweed fick köra med sitt vanliga sökhalsband, hon markerade kanon men första skicket ville hon inte lämna fig. Det släppte dock vid dom andra skicken. Hon slog raka fina slag även på tomslaget, hon var faktiskt riktigt superduktig idag och jag är jättenöjd! Hon är ju  en hund som går bäst när hon inte får göra det för ofta, så vi får se om hon får stå över nästa gång och Diva får gå i stället.
Budföringen valde jag att göra lite längre, över lite stockar och krön så hon inte såg Jessie. Jessie förslyttade sig även två gånger. Xtra var trött, men hon gjorde ju det jag bad henne om dock inte med den ivern jag är van vid=)

Jag har även tränat lite lydnad hemma på gården med både Xtra & Tweed. Tweed kan ju momenten, men behöver jobba på att hålla motivationen uppe. Det hon behöver träna med på är sittande i grupp, då hon iallafall förr hade väldigt lätt för att lägga sig ner.  Xtra behärskar momenten i elit ganska bra faktiskt. Hon behärskar både apportering och dirigering samt sändandet till kona och rutan. Men vi behöver träna mer på säkerhet i momenten. Även hon behöver träna mer på sittande i grupp, men i övrigt tror jag dom flesta momenten ur elit sitter någorlunda bra. Som sagt, stabilitet i momenten samt träna på att hålla all hennes energi under kontroll=)

Tack för idag Jessie! Längtar redan till nästa gång!

Lydnadsbilder!

Här kommer lite bilder från gårdagens lydnadsprov i Tanum. Tack till Tobias som tagit samtliga bilder!

Sittande i grupp



Platsliggning



Fritt följ





Sättande under march



Sändande med läggande och inkallande ("Rutan")



Apportering och hopp över hinder





Apporering av metallföremål



Vittringsprov och apportering



Fjärrdirigering








31 Maj- En speciell dag=)

Dagen igår började tidigt, vi gick upp kvart över 6 och gjorde i ordning oss för att åka till Tanum och tävla i lydnad. Det var jag och Angelica som skulle tävla. Men igår är det förutom morsdag och lydnadstävling, en jättespeciell dag.. jag & Andreas hade 10- årig bröllopsdag!!

Vi anlände tidigt till Tanum, redan vid kvart i nio men det var bra för då hann vi rasta hundarna ordentligt. Det var jättevarmt och inte alls bra förutsättningar för att överhuvudtaget göra något alls med hundar men vi gjorde så gott vi kunde för att hålla dom svala med blöta handdukar, skugga mm. Xtra var jättetaggad, men trots värme och ny plan lyckades vi ändå med att få ett förstapris och klassvinsti lydnadsklass tre! Så nu ska jag satsa på Eliten med både Xtra & Tweed! Ska bli så himla skoj=)

För Angelica kunde det gått jättebra med, men tyvärr på platsen gick en springer spaniel hane & en schäferhane upp till Dante, som reser sig. Som tur var hände det inget men det blev alldeles för stor press för honom när han fick lägga om. Trist att det blev så här på första platsliggningen men men det gick ju bra. Sen var han okoncentrerad på lydnaden men genomförde med faktiskt helt OK resultat för att vara debut för dom båda och dessutom på ny plan!

Roger och Sophia kom till Tanums bk med Skillet, så roligt att träffa honom igen! Han såg verkligen välmående ut och såg så nöjd och glad ut. Att han trvis hos Sophia & Roger råder ingen tvekan!

Efter tävligen åkte vi hem till Sophia och Roger för att se hur dom bor och dom bjöd på jättegott grillat. Det satt verkligen inte fel=) Vi satt och pratade en massa och lät hundarna leka. När vi sen skulle åka hem, ställde Andreas in GPS'n och den ledde oss igenom Norge! Det kändes verkligen inte alls bra eftersom vi hade två förbjudna hundar med oss.... så lite otrevligt var det allt tills vi var tillbaka över riksgränsen ingen.

Tack Angelica & Tobias och Sophia & Roger för en jättetrevlig dag!















Tindra & finaste Skillet



Engla busar med vattensprutan



Skillet







Skillet & Varja



Kullsyskonen Dante & Varja









Xtra & Borat


RSS 2.0