Förtydligande kring bilderna och texten om vargvalparna!

Förtydligande kring bilderna och texten om vargvalpar och Convictions Doris.   Vi har fått kännedom om att våra inlägg och bilder kring vargvalparna har kunnat misstolkas och vill därför tillsammans med Doris ägare göra ett förtydligande.   Convictions Doris såldes till en familj i Kolmården 2007. Husse i familjen är anställd på Kolmårdens djurpark sedan 1979 och har arbetet med rovdjur i över 25 år. Under våren 2009 nappades 9 vargvalpar ( födda i djurpark) av familjen i Kolmården för att präglas och socialiseras till att bli besöksvargar i Kolmårdens djurpark. Doris var till stor hjälp under den tiden och blev valparnas fostermor vilket vi naturligtvis tyckte var fantastiskt kul. Vi fick ta del av bilder som tagits av Doris ägare under nappningen. Familjen bad oss att inte visa bilderna på vår blogg innan valparna flyttat till djurparken vilket skedde kring 1/7. Detta för att undvika att familjen skulle få besök av nyfikna okända människor som läst om valparna på vår hemsida. Vi har inte varit delaktiga i nappningen, på något annat sätt än att en hund uppfödd av oss nu ägs av familjen som genom sitt arbete genomfört denna vargnappning.   Med vänlig hälsning Convictions kennel samt Doris nuvarande ägare.

Samtliga bilder på vargvalparna är raderade så inga mer missförstånd ska ske.

Utställningar i Vålberg och Ransäter

I lördags åkte vi till terrierklubbens utställning i vålberg. Vi hade anmält Xtra och Roger o Sophia hade anmält Skillet och Varja. Vi är jättenöjda med dagen, Skillet fick CK i Championklass och blev BIM! Varja fick 1:a med HP och kom 3:a i juniorklass, Xtra fick 1:a med CK 2:a i öppen klass men oplacerad i bästa tik.

Efter utställningen åkte alla hem till oss och vi tände grillen och sen åkte vi till skolan för att träna lydnad. Med var förutom Andreas o Jag med hundar o barn, Sophia o Roger med Varja och Skillet, Angelica o Tobias med Dante, Jessie med Diesel och Naala, Paula med Messiah och Diza. Jättetrevlig träning och sällskap!

På söndagen var det dags för utställning i Ransäter. Skillet fick CK och kom 2:a i Championklass, oplacerad i Bästa hane. Varja fick 1:a med HP och kom även idag 3:a i juniorklass. Paula var med med Messiah och fick en 1:a.

Bilder från Vålberg

















BIM SUCH Redrock of bazotown / BIR Wisage Moonlight Madness (klicka för större bild)



Bilder från Ransäter

Juniorklass tikar (klicka för större bild)










Pensionärsträff

Igår kom LInda och Johan med Robins syster Rutan och riesenhanen Indus på besök! Jättekul att träffa dom igen efter 7 år. Mycket har hänt med våra gamla damer sen dess, nu är båda gamla (11år) och grå med lite skavanker här o där. Vi satt och pratade länge och klockan blev mer och mer efter midnatt och eftersom dom hade husbilen med sig så sov dom över ute på vår gård vilket var jättekul! Så idag har vi umgåtts och haft jättetrevligt! Vi gick en runda i skogen och Engla visade alla sina blåbär=) Sen var jag bara tvungen att damma av vårat gamla fotoalbum och skanna in lite bilder från när Robin och Rutan var unga, på bilderna längst ner är dom 2 år och tillsammans med sina andra syskon Arne, Nisse, Herman och Loka.

Gammeldamerna:





Riesenschnauzern Indus:









År 2000, fr vä: Arne, Loka, Rutan, Herman och Robin



Rutan



Arne



Loka



Nisse


Amstaffspecialen

I lördags var det dags för den årliga rasspecialen för amstaff. Sophia och Roger hade anmält Skillet & Varja och vi ville åka dit och titta. Med oss åkte även Jessie med hundar. Vi hade verkligen jättetrevligt! Träffade en massa trevligt folk och såg en massa amstaff, det var nämligen över 160 hundar anmälda. Vi träffade även Pansar (C. big business) med hans matte Sara och hennes syster. Det var otroligt varmt men hundarna kämpade på så gott dom kunde. Somliga hade mer ont av värmen än andra. Varja fick HP men blev oplacerad i unghundsklassen, men eftersom bästa tik gick så sent valde dom att inte stanna, vilket jag förstår tillfullo... Varjas kritik var även den jättebra! Hon är ju lite outvecklad ännu men hon har definitv potential! Det jag gillar med Varja är att hon trivs så bra i ringen, hon är så stolt och självsäker. Skillet gick det ocså bra för, men det kunde gått bättre. Han var oplacerad i CH klassen men även han med bra kritik.

Men vi hade en jättetrevlig dag!















Lydnadsträning med Jessie

Igår träffades vi på skolan i svanskog för att träna lydnad ihop. Vi hade även med lite kaffe. Det var ganska varmt så vi tränade några moment och sen tog vi paus. Xtra kan ju inte vila om jag tränar Tweed så för att Xtra ska vila och svalka sig måste jag också pausa.

Lydnaden gick bra, Xtra blir bättre och bättre i sändandet till kon o sen rutan eller apporteringen. Det hon gör nu är slarvar när jag komenderar stanna. Men det blr som sagt bättre och bättre. Tweed var superpigg igår, min härliga dam! Det hon inte var pigg på var sittande i grupp, hela hon ville lägga sig ner.. men hon satt=)
Diesel och Jessie hade tränat sen sist, det syntes! Han har ju gjort jättefina framsteg, bra gjort Jessie!!

Sittande resp platsliggning



Naala



Jessie & Diesel





=)



Vi tränade på för Diesel provocerade platsliggningar, han var jätteduktig och totalignorerade Xtra...









Tweed framåtsändande....



....och till rutan



Tweed apport



boll





Metall



Vittringsprov och apportering





Xtra



Xtra framåtsändande



Rutan



framåtsändande igen



Höger apport



Boll





Vittringsprov och apportering





Engla & Xtra



Borat=)



Engla kör lydnad med Sanna & Tindra, "sitt"



"Ligg"


Lydnadsträning

I söndags åkte vi till Tösse, Andreas skulle hjälpa Göran & Angelica (Andreas syster) med huset så jag passade på att träffa Jessie och träna lydnad ihop med henne på skolgården. Jättenyttigt att byta träningsplan emellanåt. Även om jag varierar så blir det oftast en plan vi varit på förut. Xtra fick börja, hon var supertaggad (som vanligt!) Men det gick jättebra, fram till metallen! Fritt följ, "dumrutan", inkallning, sändande till kon och sen rutan samt sändande med apportering o dirigering gick jättebra. Xtra har lite svårt för höger dirigering men med lite stöd gick det bra. Men metallen, vilken... katastrof är väl och ta i men näst intill! Xtra som varit så duktig på att gripa metallen direkt utan fördröjning eller omtag och med bra fart in till mig. Men nu fjantade hon och skulle leka med apporten! Jag kan verkligen inte acceptera lek vid gripandet, i synnerhet inte när jag vet att hon kan mkt bättre. Så vi gjorde om momentet om o om igen! Men även om att jag peppade henne att ta den rätt så hade hon svårt att sluta fjanta men det gick=) Tur man har en arbetsvillig hund! Sen tror jag det blev för mkt för henne, för även vittringen gick sämre än vanligt. Sen o andra sidan var hon ju ganska trött efter alla apporteringar=)  Tweed var på topp humör! Jättebra fart och glädje i träningen! Även om hon är långsammare än Xtra så är hon mer noga. Diesel och Jessie tycker jag gör framsteg för var gång så snart anmäler jag Diesel till ett lydnadsprov!!

Idag tränade jag lydnad här hemma, och det gick riktigt bra! Xtra kunde plötsligt apportera metallen igen=) Sändande till kon och rutan gick helt perfekt! I apportering och dirigering gjorde hon framsteg sen förra träningen. Höger gick bättre, fortfarande lite hjälp av mig genom att jag tar ett par steg åt höger. Vänster kan hon bra.

Förutom lydnadsträning har vi såklart varit massor i skogen som vanligt! Hundarna har simmat ca en halvtimma var dag och idag tog jag och Engla en längre runda i skogen, så härligt!

Bilderna nedan är tagna med mobilkamera, tyvärr är vissa suddiga.


Borat bus






Vixey



Xtra & Tweed



Xtra hoppar med en lång pinne i mun=) Xtra i ett nötskal!



Tindra lär Tweed hoppa över trädgårdsstolen



Xtra fritt följ



"Dumrutan", stå, sitt, ligg under march







Sändande till kon...



... och sen till rutan





Sändande till kon igen, för apporteringen.





Måste hålla kvar fastän hon blir frestad av godisen..






Översvämning!

Idag har det regnat ohejdat hela dagen. Jag och barnen gjorde ett tappert försök till skogspromenad, men stigen vi brukar gå på var numera en stor bäck med flera vattenfall! Vi blev dyngblöta men vi fick iallafall frisk luft och hundarna kom ut på en tur. Men så som det regnat idag har dom mest kommit ut på gräsmattan och fått busa av sig, kastat lite boll så dom fick bli av med lite energi iallafall...

Andreas blev inringd från räddningstjänsten att hjälpa till med att pumpa vatten från översvämningar... så han har inte varit hemma på bra länge nu..

Vår grusväg har regnat sönder...









Jessie kom på oplanerat besök med, hon var i svanskog och skulle köra hem men det gick inte för vägen till åmål var översvämmad och avstängd. Så dom fick ta en rejäl omväg för att ta sig hem stackarna!


Tweeds första besök på djursjukhuset

Idag har det regnat hela dagen igen, men ut ska man ju ändå. Men det är ganska mysigt trots allt. Gick till sjön och lät hundarna simma lite. Vad varmt det var i vattnet! Hade ju kunnat hoppa i själv=)

Sen bar det av till Karlstad, på Tweeds allra första besök på djursjukhuset. Vi hade tid kl 14.40 och var i god tid. Men utanför Bergvik får vi givetvis punktering! Andreas försöker enligt konstens alla regler få loss däcket men det sitter som berget. Var bara att köra på fälgen till närmste däckverkstad och byta till två nya framdäck. Lite surt för det vi fick ge för två nya däck hade vi fått 4 nya för här hemma=) Hur som helst, v i hann inte i tid till veterinären men jag ringde dom och sa som det var så vi fick komma när vi kunde.

Veterinären skulle titta på Tweed för att ge sitt utlåtande ang en ev. kastration. Han höll med mig till fullo att hon bör kastreras pga svår skendräktighet. Han var även snäll och gick igenom henne, en sk ålderskontroll. Hon fyller ju trots allt 7 år och är ingen ungdom längre. Han gick igenom henne grundligt: ögon, öron, slemhinnor, tänder, hjärta. Han lyssnade på lungorna, böjde och klämde på varenda led och över ryggen. Allt var helt utan anmärkning (förutom hennes gigantiska juver) , han kunde bara konstatera att hon var i mkt god kondition och vi fick beröm för hennes skick. Han påpekade att alldeles för många amstaff är för feta, dom ska inte ha någon större underhudsfett utan bröstkorgen och revbenen ska synas,midjan vara tydlig och musklerna väl synliga. Hon fick även beröm för sitt vänliga temperament=) Hon tyckte det var hur kul som helst hos veterinären som var helt inne på min linje om kastration och i augusti- september ska hon kastreras och IF kommer stå för operationen bortsett från 2500:- i självrisk. Det kommer bli en stor lättnad för Tweed att slippa löpa, hon mår nog inge vidare av löpen. Hon brukar bli sur och grinig och inte alls medgörlig.

Det är väldigt bra att regnkläder finns...

.... för FY vad det regnat de senaste dagarna! När det bara regnar normalt kan det faktiskt vara skönt med regn. Men nu har det ju vräkt ner ofantliga mängder! Men jag har cyklat en del med hundarna nu, temperaturen är perfekt för cykelturer. Idag kom Jessie hit igen för att träna sök. Vi hade tur att det var uppehåll just när vi skulle träna! Vi gick till skogen vid furumonsjön. Jag hade planerat att lägga spår ist för sök idag, som omväxling så jag la spåren först sen vallade vi av en sökruta. Vi tränade först Jessies hundar, Naala var först ut och vi trixade lite för att hon inte skulle få chansen att ta upp spår vilket hon haft lite lätt för dom senaste gångerna. Det gick jättebra och Naala förstod snart hur hon skulle jobba. Diesel var kanonbra, superbra slag och strålande markeringar! Sen var det dags för T&X's spår. Tweed hade grävt en grop som hon låg och frös i min lilla stackare=) Så hon fick börja. Hon spårar med hög nos vilket säkert beror på all sökträning, men hon tog både spåret och vinklarna bra och markerade båda pinnarna helt rätt. Xtra var alldeles för taggad, vilket hon gärna blir om Tweed får börja. Så hon slarvade i början av spåret och missade en pinne. Men vinkel och pinne 2 samt slutet gick toppen. Sen fick hon rasa av sig lite med uppletanden och bus på ängen=)

På eftermiddagen plockade jag fram lydnadsgrejerna och satte Xtra i träning. Samtidigt ville Philip träna Tweed, vilket han givetvis fick. Men Tweed är lite svårtränad så jag fick hjälpa Philip lite grann och tillslut gick det bra för dom! Han vill så gärna träna henne, men hon är vädigt mammig och vill ibland inte ens kampa eller leka med leksaker med barnen, men Philip fick allt igång henne=) Kampbelöning är ju det hon gillar bäst så det är bra om Philip kan använda den belöningen.

Xtra gick jättebra, väldigt taggad som vanligt=) Men vi körde igenom samtliga elitmoment med pauser när Phlip behövde hjälp. Då fick X bara sitta i regnet och vänta, kanonbra träning för en dam med eld i baken. Rutan o apporering o dirigering blir bättre och bättre, inte perfekt än men det går stadigt framåt. Sanna hjälpte mig med vittringsapporteringen som vi gjorde 2 gånger, båda gångerna perfekt! Vi tränade lite på att X ska hålla kvar apporten även om jag tar i den. Detta för att få stadigare tag. X fick hålla i medans jag drog lite lätt i app. Men hon fick även hålla i med en frolic eller bollen framför nosen. Ögonen stora som bollar på henne, men hon höll kvar tills hon fick loss komandot.

Imorgon ska Tweed träffa veterinären för första gången i sitt liv, bortsett från vaccinationer. Vi ska ev låta henne kastreras efter sommaren, så imorgon ska vi se om vet tycker samma som vi gör.

Conviction's Doris har blivit 'mamma'

Äntligen har vi fått tillåtelse att berätta om Xtras "barnbarn", Doris fostervalpar. Malin och Thomas har fött upp 9 valpar i sitt hem, med Doris som fostermamma. Valparna kommer bli Kolmårdens nya generation besöksvargar. Doris har tagit sin uppgift med största ansvar, men numera bor valparna på Kolmården! Är dom inte underbara!?

Alla bilder tillhör Malin & Thomas

Bilder raderade

Lydnad i regn

Idag hade vi planerat att träna sök egentligen, men eftersom Andreas inte var hemma och kunde ta barnen så valde jag & Jessie att träna lydnad istället. Spår stod på schemat med men vi tappade lusten när regnet bara öste ner. Eg är det ju perfekt att träna i regn men är man inte rätt klädd är det inte kul. Men men lydnadsträning är ju inte fel för en som brinner för det=) Jag körde igenom Eliten med både Xtra & Tweed, utom metallapport o vittringsprov. Xtra var väldigt duktig. Rutan och apportering o dirigering som varit de mom som hon inte kunnat ordentligt, kändes väldigt bra idag! Det gjorde dom även när jag tränade igår, vilket gör mig otroligt glad! Ännu krävs massor av mer träning i olika svårighetsgrader för att jag ska kunna lita på henne i momenten men det kommer ju med tiden. Jag hoppas även att Jessie provar på att tävla med Diesel, för det kommer dom klara med lite finslip.

Tweed var jättepigg och jätteglad! Hon gjorde momenten jättefint och med fart! Men på fredag ska hon träffa veterinären för ett utlåtande om en ev kastration eftersom hon blir hemskt skendräktig, dessutom tar det längre och längre tid för henne att gå ur skendräktigheten. Blir hon kastrerad kommer hon troligtvis inte tävla i år, men sen kommer ju inte löpen sätta stopp för framtida tävlingar. Så jag hoppas och tror att detta blir av.

Under veckorna som gått med sommarvärmen har vi varit till sjön  i skogen och simmat varje dag. Det finns så himla mkt blåbär där att varken jag eller barnen kan motstå att äta... men nu har ju även hundarna förstått att blåbär är gott så dom står i buskarna och äter blåbär för fullt=)  Igår plockade jag 3 liter blåbär, det tog ca 1 timma och hundarna åt nästan konstant, behöver jag informera vilken färg nr 2 hade idag???

Lydnadsträning med Emma, Dundra och Heavy

Dagen idag började med ett 30 min simpass för hundarna på förmiddagen. Under tiden plockade jag och Sanna blåbär och fick ihop en liter utan att vi ens flyttade oss. Såå gott=)

På kvällen kom Emma ut med Dundra & Heavy och vi tränade lite lydnad. Det var hemsk varmt men vi höll oss i skuggan. Hundarna fick köra något enstaka pass sen vila och vatten. Dundra var sin mamma lik, vilken arbetsmyra!! Lite finslip och dom kan lätt ta sig ut på tävlingsplan!

Vi körde sittande i grupp, platsliggningar.. jag körde igenom eliten med Xtra, fast i omgångar så hon fick vila. Det går ju stadigt framåt men vi har ännu lite att slipa på. Det bästa med henne är att hon ger sig inte, även om det blir fel och hon inte får nån belöning så är hon ändå lika taggad att försöka om o om igen. Vi hade lite trassel vid vänster apport, den låg nära barnvagnen och så syntes dom dåligt för gräset var högt och full med klöverblommor. Men hon fick få lite hjälp på vänster, höger däremot gick jättefint!

Emma hjälpte mig med vittringsapporten, klockrent första försöket så då gjorde vi inte det något mer! 

Tweed tränade jag bara konskick och skick på rutan. Det gick jättebra! Jag hade kunna tränat mer med henne men jag orkade inte! Det var varmt och vi hade hållt på nästan 2 timmar....

LIte bilder från idag, tog dock inte så många kort

Xtra , Heavy & Dundra, sittande och platsliggning i grupp







Skick till kon



Sändande till rutan, jag låter oftast henne stå i rutan så hon inte lägger sig innan komando..



Dundra linförighet





Dundra apporterar



Ännu fler nya kompisar, vi är eg väldigt hårda med att våra hundar inte ska träffa en massa andra hundar. Men vi har en del väldigt trevliga hundar i vår bekantskapskrets och då tycker vi det är helt ok. Vi vet att Borat blir rättvist behandlad så hans erfarenheter av andra hundar blir positiva.



Tweed=)



Engla och hennes favorithund Heavy





Borats nya kompisar Anton & Dante

Igår åkte vi till en farbror vi brukar hälsa på. Han är 86 år och bor ensam med sin 70 cm höga och 50 kg tunga blandras Anton i en stuga i skogen. Anton var en hund vi hjälpte honom att få för ett par år sedan så han skulle slippa vara helt själv. Vi har tagit på oss det yttersta ansvaret för hunden vilket innebär att vi ser till att han har hundmat hemma, klipper klor. kör till veterinär om det behövs samt om något händer ägaren så tar vi hand om hunden. Vi brukar åka dit och låta Xtra & Anton busa, men igår var även Borat med. Anton som inte är van andra hundar än Xtra skötte sig exemplariskt. Han är mkt dominant men rättvis. Anton & Xtra leker rätt hårt med varann men med Borat var han så försiktig. Anton förjyller verkligen livet för sin husse. Han har blivit piggare, friskare och ffa gladare sen han fick hunden.

Sen åkte vi hemåt, Andreas tog barnen och åkte till sjön och jag tog hundarna till vår "hundbadplats" och lät dom simma. Dom simmar 30-60 minuter varje dag, oftast 2 gånger per dag, eftersom det är så varmt så orkar dom inte med någon annan motion. Vi har bara ett par 100 meter till sjön så har jag bara gått förbi grannhuset får dom rusa i själva.

Efter simningen fixade jag mat och det började regna och åska rejält. Det var faktiskt riktigt skönt! När det slutat åska men fortfarande regnade lite lätt tog jag en cykletur med Xtra, Tweed och Diva. Det var så friskt och skönt och jag ville passa på. När vi väl kommit hem började det spricka upp och bli varmt igen.

Angelica, Tobias & Dante kom förbi en sväng på kvällen, vi fikade och satt och prata en stund. Dante & Borat fick leka en stund. Borat var som en liten klipp maskin på Dantes kindskinn men tålmodiga Dante verkade tycka det var lika mysigt ändå och bara lät han hänga i skinnet. Ett par gånger välte han försiktigt omkull Borat men han busade så försiktigt och fint med honom.
Senare på kvälet körde jag ett litet lydnadspass med Xtra. Det är fortfarande inte perfekt men blir bättre och bättre för varje gång vi tränar! Så jag hoppas vi snart är ute på elitplan!

RSS 2.0