Skogen och träning

Har inte hänt så jättemkt sen sist jag bloggade... jag tränar på som vanligt och det går verkligen framåt=) Vi hade tappat mkt under uppehållet och det är vi på god väg att ta igen.

Förra veckan tog jag och de två minsta flickorna en promenad till en sjö i skogen. Hundarna badade och vi fikade och hade jättemysigt.



Det bästa som finns, att simma=)



Xtra skakar ur sig halva sjön...



Tweed har motvilligt gått upp ur badet....



Engla är ute och går med Xtra och Tindra cyklar....



I tisdags blev jag väldigt sugen på att träna lydnad i grupp, just för störningens skull men även för att träna på nya planer så vi åkte och tränade i Årjäng. Vi hade jättetrevligt som vanligt, kul att träffa både kända men även nya träningskompisar. Xtra har hur mkt arbetslust som helst och jag var väldigt nöjd med att hon höll ihop och kunde koncentrera sig lika bra på ny plan och med nya hundar (det tränade vi mkt på förr men sen i somras har jag bara tränat med kände hundar o på kända planer). Hon gör fel ibland men viljan att jobba är så stor att man utan problem kan säga till henne att hon gjort fel och sen bara göra om tills man är nöjd. Givetvis blir jag varken arg eller fysisk mot henne när jag säger åt henne utan jag säger bara "nej" och det räcker.

Idag gick jag och barnen till skolgården och tränade igen. Det var perfekt väder, regnet hängde i luften och temperaturen bra för att köra ganska hårt. Jag körde mkt på detaljer, det är så roligt att slipa på sånt=) Idag körde jag även Tweed ett pass, hon blir så glad när vi tränar! Ögonen lyser på henne, men jag har bestämt mig för att inte tävlar mer med henne, inte i lydnad iallafall. Vi har gjort vårat och jag är nöjd med det 2:a priset vi har i elit (2 p från 1:a pris), viktigare är att göra kul saker ihop hon ör ju trots allt inne på 8:e året. Sen är hon ju Philips hund helt och hållet och han kör en del med henne på deras vis.


Skogspromenad och bad

Idag tog jag Xtra, Tweed & Borat till skogen för en tur. Hundarna lekte som bara den, och kunde inte motstå frestelsen att hoppa i sjön;) Tror dom har längtat efter våren! Väl hemma tog jag resten av gänget på en cykeltur till en annan sjö så även dom fick en simtur!  Det har hundarna verkligen längtat efter....

Tweed & Xtra roar sig som vanligt



X





Xtra & Tweed tackar inte nej till en simtur=)







Tweed & Borat



Skogen är hääärlig!



Borat har blivit en ståtlig ung herre=)



Xtra



Vackraste gammelflickan Tweedan <3



Xtra, Tweed & Borat



Inte bara Xtra & Tweed som gillar att bita på träd...


RSS 2.0