Valpträff och träning med Magnus och Linda

I lördags morse åkte vi till Skåne. Vi var bjudna på valpträff för Borats kull på söndagen och samtidigt träna skydd. Vi åkte ner redan på lördagen för att vi skulle vara hos Magnus och Linda redan kl 10, så vi sov i tält på en camping i närheten. På lördagen träffade vi även Andrea och Jörgen med Bubba och Inka. Jättekul att träffa dom igen! Bubba utvecklas för var gång man ser honom och han verkar vara en superhärlig hund!

Att sova i tält var en erfarenhet=) Inte för att det var varken kallt eller trångt, men hårt! Jag sov verkligen urdåligt, blåste som om det vore storm men vi hade parkerat bilen framför tältet så det blev lite lä. Barnen hade jättekul, fina lekparker och andra barn att leka med=)

På söndagen var det då dags för träningen. Andreas ville testa Diva lite mer, se vad hon går för. Bilden av Diva är att det är världens snällaste hund och jag trodde nog inte att det fanns så mkt i henne men ibland blir man överraskad, man ska som sagt inte underskatta hundarnas kapacitet. 

Med Xtra försökte jag få till lite elitlydnadsmoment innan skyddsträningen, men hon var lite för inställd på skyddsträning så hon fick dämpa sig lite innan. Rena lydnadsmoment som fritt följ inkallning osv fungerar självklart men som framåtsändande med apportering och dirigering där hon måste tänka mer är svårt men det gick när hon fått samla sig lite. Skyddsträningen gick som på dans! Detta är onekligen hennes grej! Dom körde dels en del munkorg men även bitarbete, hon var super!

Magnus körde lite bitövningar med Kapten men vi fick även se rottisarna Asterix, Borats halvbror, samt Vallarums Discovery, Borats pappa i skyddsarbete och dom var imponerande att se på!

Magnus körde med sina schäfrar Hugin och Arn, Hugin är en schäfer i min smak. Hur go som helst men i skyddet är han som att vända på en hand. Det roligaste är att Kapten, som är en mkt hård och dominant hane, nu fungerar med dessa två schäferhanar lös men dock under strikt disciplin. För oss som vet hur Kapten är är detta jätteroligt=)

Senare under dagen kom även Borats kullbror S. Birk så det var tre syskon av fem på träffen, men även mamma och pappa.

Filmklipp på Xtra

http://s80.photobucket.com/albums/j168/herou/?action=view&current=098.flv

http://s80.photobucket.com/albums/j168/herou/?action=view&current=100.flv

Bilder

Conviction's Engine, Bubba





Borat och Inka



På promenad längs stranden vid Landskrona camping

Träningen på söndagen:

Tweed platsliggning



Andreas & Xtra










Magnus och Kapten



En halvårsgammal schäfer valp



Magnus schäfer Hugin





Söderbjörks Asterix, Borats halvbror











Vallarums Discovery, Borats pappa.



Amstaffblandis



Söderbjörks Beska



Söderbjörks Borat



Syskonen Borat, Birk och Beska




Lydnad, sök och spår

Idag började jag med att cykla med barnen till skolan, det är drygt 700 meter dit vilket blir 1,5 km t&r, en bra början för Tweed att komma igång igen. Så hon, Xtra & Diva fick springa med och lämna barnen. Hundarna var sjövilda och hade nog mer än gärna sprungit bra mkt längre men jag vill köra igång Tweed successivt. Sen när det var dags för hämtning fick Vixey, Robin & Diva springa med. Efter lunch kom Linda hit och vi gick till hembygdsgården för att träna lydnad. Det var väldigt kul att se Dynis så taggad som han var, vet knappt när jag såg han så laddad sist för jösses vad vild han var! Xtra gick bra, men idag krånglade skicket till rutan lite, hade isf ställt rutan medvetet svårt att se från kon men det måste hon ju lära sig. Men det lossnade snart och hon gjorde några jättebra skick. Nu fungerar däremot apportering med dirigering jättebra! Hon tvekar inte alls, ber mig inte om hjälp utan går ut och arbetar jättebra. Om hon är på väg att ta fel kan jag rätta henne utan att hon vänder tillbaka till mig för stöd utan hon litar på att hon reder ut det.
Körde även några rut skick och dirigeringsapporteringar med Tweed men sen ville Philip ta över träningen med henne. Hon är verkligen en annan hund sedan kastrationen, så pigg och ffa Glad! Så nu tycker hon det är jättekkul att träna med Philip!

Efter vårat pass tog vi kaffepaus hemma hos oss medans vi väntade på Jessie. Vi gick sen till skogen för att köra sök. Ja la spår till Tweed denna gången, men det är väl inte Tweeds grej. Hög näsa som om hon vore på sökträning, och sån har hon alltid varit, nu hade jag dessutom lagt godis i spåret för att få ner näsan men nej då, Nästa gång blir det sök för henne med, men jag ville ändå vänta nån vecka till innan hon röjer i skogen på det viset. Idag fick alla barnen följa med, dom tjatar alltid att dom vill med och idag fick dom det. Vi hann bara valla av så ville Engla hem, det var nåt kopiöst mkt mygg så Philip var snäll och gick hem med henne.

Med Xtra testade jag rulle markering igen, därför att hon är så taggad när hon skallmarkerar att jag skulle kunna tro att en figurant faktiskt skulle kunna tycka hon blir lite för "på". Hon tycker det är skitkul att få skälla, så jag tror inte det varit fel och eftersom hon ännu inte börjat skälla av sig själv hos fig så ville jag prova rulle igen. Det gick faktiskt bra, jag belönade enbart med rösten när hon kom in med rullen, så allt kul skulle bli hos fig sen på påviset.
Diesel har verkligen blivit duktig! Nu hade vi vallat av mer och vi som figgade gick uppåt i banan så han inte skulle få spår, men han sökte så bra så! Dynamit och Linda la spår och barnen hittade en liten söt ödla.

Linda & Dynamit



Philip & Tweed





Nosen "ner"



"Rutan"





Sökträning- Diesel har hittat Linda



Xtra kommer med rullen



Här visar hon mig till Linda



Tweed spårar (iallafall med nosen ner nångång=)



Dynis & Linda spårar



Barnens fynd, en ödla



Diva hemma



Engla leker kamplekar med Vixey som är så otroligt snäll och lyhörd mot Engla. Hon drar så försiktigt med henne fastän hon eg vill dra allt hon kan. Direkt Engla säger Loss så släpper Vixey! Engla manar på henne hela tiden men V drar inte mer än vad Engla klarar av...



Vixey väntar på Englas tillåtelse att ta kamptrasan igen


Gårdagens skogsrunda och träningspass

Igår tog jag och tjejerna en promenad i skogen med hundarna. Sanna & Tindra cyklade och även om jag sagt till Tindra att ta det liiite lugnt så är det svårt, särksilt när stora syster cyklar väldigt fort. Så gårdagen bjöd även på en rejäl vurpa för Tindra, som fick skrapsår på hakan, kinden, pannan, armbågen, handen och magen samt ett bitsår på läppen. Tindra blev förståss jätterädd men det gick ju bra ändå. Sen fortsatte hon rundan till fots ist. Vi gick till vattnet och hundarna fick simma, får passa på att simma dom så länge det går. Dom njöt verkligen av badet!

Senare tog jag och Xtra ett träningspass, fortsatte som förut med kastade godisar och det är nog en passande belöning för henne, den är aktiv och ändå inte stressande för henne utan hon kan fortfarande tänka och jag kan belöna små detaljer lättare. La även lite extra vikt på närhet till konen vid konskick samt snabba sättande och ordenliga lägganden i "dumrutan". Tränade lite på att lägga ner nosen på marken vid komandot "ner", inte för att jag kommer kräva att hon ska ha nosen på marken under mom men jag vill träna nosen i backen emellanåt för att få säkrare läggande. Att lägga ner nosen är något hon gärna gör naturligt så jag vill bara uppmuntra det, men kommer inte kräva nos i backen under hela moment.

Borat simmar



Tweed likaså....



Även vattenodjuret Xtra, ovanligt??!



Borat har hittat en mumsig pinne



Promenerar





Promenadgänget



Engla tränar lydnad med Tweed



Nos i backen under platsliggningen



Frittfölj



Konskick



Rutan



Vänster apport, känns super för detta moment börjar verkligen kännas bra!



Vittringsprov och apportering, doftar över alla pinnarna.....



"Där var den"



"Här var din pinne matte"


Lydnadsträning, två timmar i skogen och en ICA påse med kantareller=)

Idag åkte ANdreas och Philip till Uddevalla för att Philip skulle ta licens så han får tävla i Gokart och jag och tjejerna tog ett gäng hundar och gick till skolan för att träna. Jag körde först Xtra, hon fick sitta och vänta medans jag gjorde iordning en Plan med koner och apporter osv. Sen körde vi igång med fritt följ. Xtra var som vanligt supertaggad, och gick kanonbra. Jag körde med kastade godisbitar som belöning, lek med boll etc drar upp henne i för höga var och att bara ge godis i mun är för enkelt och ger inte henne mkt spänning, däremot älskar hon att fånga minifrolic bitar i luften. Jag jobbade mkt på att jag absolut inte ska leda henne med kroppen, axlar osv för det är såå enkelt att göra och ser så illa ut=) Så blicken fäst rakt fram och rak rygg, men det gick bra;) Körde delar ur "dumrutan", på stå gick jag varvet runt och befäste att hon verkligen ska stå helt stilla, det är hon faktiskt duktig på! Hon ser ut som hon fryst fast=) PÅ sättande och läggande la jag vikt på snabba och ordentliga sättanden och läggande. Samma på inkallningen, la henne och gick en kort bit och sen backar jag bakåt under hela inkallningen, belönar ställandet och läggandet med en kastad frolic.
Sen körde jag framåtsändande samt rutan med mina småkoner, 5 cm höga, som knappt sysn mot det mörka gruset. Men hon jobbar jättebra! Samma med framåtsänande och apportering med dirigering, dte gick fantastiskt bra idag! Känns underbart=) Vi avslutade med en jättefin fjärrdirigering och sen tog Tindra över träningen på sitt vis med Xtra samtidigt som Sanna "tränade" Borat och jag körde Tweed på sitt första pass sen operationen, jösses vad sprallig hon var! Hels sjövil! Undrar om det var skönt att bli av med livmodern?! Jag måste bromsa henne, det har ju inte gått lång tid sen operationen ännu, men såret har läkt jättefint men jag vill ändå inte köra henne för hårt. Vi körde även hon och jag med godis, dock inte kastade för hon kan inte fånga=)

Sen fortsatte vi till skogen och gick båda slingorna, men det tog tid för barnen fick för sig dom skulle plocka kantareller=) Dom plockade och plockade, jag tog inte många kans jag säga, får så¨ont i ryggen av sånt men jag höl dom sällskap så dom inte gick vilse=) Vi gick även förbi hundarnas badplats och dom fick ta en kort simtur, undar om dom längtat?! 

Vi hittade även björnbär, blåbär och hallon och tiden bara sprang iväg, vi var borta i 2 timmar och väl hemma rensade ochy stekte  Sanna svampen och jag gjorde en fiskgratäng. Sen var både vi och hundarna trötta och nöjda!

Eftersom det kom lite regn då och då fick min vanliga kamera stanna hemma så detta är vad jag tog med mobilen:




















Hundens Dag i Årjäng

Idag var det hundens dag i Årjäng, vi åkte dit med Julianne och alla våra barn och ett gäng hundar. Julianne hade med sig sin hundvagn från Nordiccab och Xtra skulle visa upp den. Det var även rasparad och det var många olika raser med. Vi visade upp amstaff så klart=) men även Rottweiler. Tweed var med och fick vara med ute och träna lite men mest var hon i bilen och tog det lugnt. hon är lite väl pigg efter operationen för att veta sitt eget bästa. Men jag passade på att träna Xtra under all störning vilket gick jättebra, jag körde fritt följ, "dumrutan" inkallning, hopp över hinder samt fjärr. Provade även tungapport på 4 kg för första gången. Det gick faktiskt jättebra, tror Xtra tyckte det var fränt med en så tung apport=)
Xtra fick även köra ett varv på agilitybanan, hon hade jättekul men det är något vi kör bara som omväxling och jag bryr mig inte om kontaktfält eller hinderordningar=)
Xtra är så härlig att ha med ute på såna här tillställningar, hon är så ignorant oavsett hur nära de andra hundarna är och utan att bry sig om hur de andra hundarna uppför sig. Men ändå är hon väldigt ranghög och dominant men hon känner inte att hon behöver visa det. Hon är lugn och de som ser henne sån tror ofta inte på oss när vi berättar hur hon kan bli när hon är in action=)

Borat tar som vanligt allt med ro, han tycker det är jättekul med allt nytt och fick även i dag träffa sin jämngamla rottis kompis.

Tomas och Falco hade agility uppvisning och Wenche bjöd på både lydnadsuppvisning och sökuppvisning med sin riesenhane Jassi.

"Skall"



"Tyst"



"Kryp"



"Hopp"



Tungapport



"Sök"



Påvis.... med fart=)



Xtra visar upp vagnen=)





Världens finaste rottisvalp=)



Bus med däcket hemma på gården




Liten Amstaffträff

I torsdags blev Tweed kastrerad. Allt gick jättebra, hon var så klart jättetrött när vi fick hämta henne men dagen efter var hon jättepigg=) Man skulle inte kunna tro att hon just varit opererad men det är jätteskönt!

I Lördags var det dags för en liten amstaffträff här hemma! Det var, förutom vi med våra hundar även Jessie med Naala & Diesel, Helen & Märta, Linda & Dynamit, Angelica Tobias & Dante, Sophia Roger & Skillet, Varja O Shiva så på skolan var det då 10 amstaff och en rottis=) Hemma hos oss dessutom ytterligare två amstaff o en en dobermann vilket blir 14 hundar! Planen var grilla och träna ihop, vilket vi även gjorde. Vi hade jättetrevligt! Det var otroligt varmt ute så varken vi eller hundarna orkade träna så mkt. Det blev nåt moment sen paus. Andreas och Tobias tränade lite skydd med Xtra, hon verkligen älskar det!

Eftersom mitt minneskort tog slut, eller rättare sagt jag hade fel kort med mig, så har jag fått lov att låna bilder tagna av Helen & Märta=)

Andreas & Borat





Apport!



Conviction's Enduro, Dante, 14 månader





Dante hämtar bollen



Diesel



Conviction's Dynamit





Linda & Dynamit



Märta & Helen



Naala



Philip & Tweed



Skillet, Shiva & Varja



Conviction's Elite, Varja, 14 månader





Jag & Xtra



Framåtsändande



Platsliggning



Xtra bevakning





Xtra stolt över att slå omkull Tobias






Dagens lydnadspass

Efter att vårat besök av Dante & co så åkte Andreas med barnen till gokartbanan, bara Engla som stannade hemma med mig. Vi tränade lydnad hon och jag=) Engla tränade Tweed och jag Xtra. Engla tränade mest "fot" inkallning, sitt- ligg och hopp över hinder. Dom är så söta ihop=)
Jag körde igenom eliten, men väldigt nerkortade moment. Tränade mest på det ur momenten som behöver bli bättre men däremot körde jag hela sändande till kon, med dirigering till rutan och apporteringarna. Rutan hade jag ställt bakom högt gräs så hon skulle få leta upp den och det gick jättebra. Hon stannade fint i rutan på komandot men tog ett steg fram på läggandet så det gjorde vi en gång till innan hon fick belöning. Xtra har lärt sig själv att låta sig dirigeras inne i rutan, min smarta hund=) Har inte gjort något alls för att själv uppmana till det men nu när hon kan det så övar vi lite för att bibehålla. Det är kanon, för om hon står eller ligger fel i rutan så pekar jag åt höger eller vänster eller mot henne så förflyttar hon sig. För att få henne närmare säger jag "häråt". Detta kan hon göra både stående men även liggande förflyttar hon sig. Det kan rädda momentet om hon kommit för nära kanten eller tom utanför rutan.
Även apportering o dirigering gick bra. Första skicket var åt höger men hon sprang åt vänster, fick "nejja" och dirigera om. Tur att det iallafall går att avbryta henne=) Hon är fortfarande lite fördröjd i förflyttningen från kon till apport, men  hon behöver mindre o mindre hjälp så jag är inte det minsta tveksam till att det kommer lösa sig snart med tanke på hur lite tid vi tränat eliten på riktigt.
Fjärren tränade jag mest att hon ska ställa sig genom att förflytta bakbenen, det kan hon men kan ibland slarva. Ger jag för tydliga handteckan flyttar hon sig, precis som när jag dirigerar henne i rutan. Tränade även bakåtläggande från stå.
Vittringen gick jättebra, Sanna hjälpte mig innan hon åkte att ta i alla pinnar. Engla fick inte hjälpa mig idag, eftersom hon tränade Tweed så var nog hennes fingrar väldigt välindoftade av all frolic:)

Vittringsprov- videoklipp

Bilder

Framåtsändande till kon:



X har fått komandot "Rutan" och rivstartar



"stanna" och invänta ligg komandot



"ligg"  (-bakåt)



Belöning



Sändande till konen igen



Vänster apport



Hopp- apport (vattenpass liggande mellan två stolar)



Engla har gett Tweed hopp komando


Besök av Conviction's Braveheart Lee aka Dante

Idag kom Nina och hennes pappa hit med Dante ur vår B kull på besök! Så roligt att träffa Nina och dante igen samt att få träffa Ninas pappa! Dante var verkligen supermysig och överlycklig över att få träffa alla barn. Lite spak var han över att få träffa Xtra & Tweed här hemma=) Så gulligt, han ville verkligen inte provocera så han vände dom ryggen;)



Andreas & Dante



Engla & Dante



Mor & son



Syskon


Träning, grillning & ataxiresultat

I tisdags var vi till Årjäng för att träna lydnad och grilla. Vi hade en helt underbar dag, massor med trevliga människor och nyttig träning. Jaghade bara med Xtra & Andreas Borat och det var skönt att bara ha Xtra att fokusera träningen på. Xtra gick jättebra, fortfarande dock något osäker på apportering o dirigering så jag har inte fullt avstånd ännu. Hon försöker hela tiden och vill så gärna göra rätt så det är skönt. Efter ett par träningspass så tändes grillen och timmarna bara rann iväg!

På onsdagen var det tävlingsträning i Åmål. Jag och Karin mfl ställde iordning en klassisk tävlingsplan och vi körde igenom varann. Det var många ekipage med men bara jag och Karin i elit. Jag körde först igenom fritt följ, "dumruta", inkallning och fjärr, detta gick skitbra! Sen när det var dags för sändande till kon och rutan blev det svårt. Vi hade ställt rutan så att den inte syns så bra för en går över en liten kulle. Den syns men dåligt och eg ska dom kunna hitta den om dom går på dirigeringen men Xtra hade svårt, vilket jag redan innan visste. Så det tog några skick innan hon klarade den och hon var lite väl uppskruvad när sen apportering o dirigeringen kom. Samtidigt som Andreas leker med Borat utanför plan, vilketgör Xtra helt fokuserad på dom (eftersom Andreas kört skyddet som Xtra älskar så är han en stor distrahering för henne), så inte heller detta mom fungerade. Men men det kommer, jag tar det med ro för vi har inte varit uppflyttade i elit mer än 2 månader.

Idag tränade jag igenom eliten på skolgården och det går jättebra med även sändanden och rutan men även app. m dir. för där var det ju ingen störning. Så jag bad Tindra springa runt vid apporterna med en frolic i handen. Det störde henne men hon klarade att göra rätt! Körde även igenom Tweed som var såå lycklig över att få träna! På torsdag ska hon kastreras, så det dröjer innan hon kan få tävla. Vet inte ens hur lång karensen är, så det får jag ta reda på.

Idag fick vi Skillets ataxia resultat, här är carrier vilket är skönt för då kan iallfall inte han insjukna.


RSS 2.0