Senaste veckan

I söndags gjorde 5 av 8 valpar ur D kullen MH. Med var Dundra, Dimma, Dixon, Dynamit och Alfons (Demon). Resutat och bilder finns att se på hemsidan under valpkullar/ D- kullen. Tyvärr kunde inte Dixie, Doris och Dexter komma men vi hoppas dom kommer göra MH vid senare tillfällen. Vi är jättenöjda med resultatet, Dixon var enastående! I särklass ett av dom bästa Mh vi sett!

På måndagen åkte vi till ÅBK för att träna lydnad med Angelica, Tobias och Dante. Det var kurser där men jag hann med ett pass med både Xtra & Tweed. Sen när kurserna var igång tränade jag lite med Diva utanför.

I onsdags kom Angelica & Dante hit och vi gick till hembygdsgården för att träna lydnad även då. Så trevligt att träna ihop, så man kan hjälpa varann. Särskilt Xtra behöver jag ha nån som kikar på så hon ligger och sitter rätt.

Torsdagen spenderade vi på gokartbanan, dock i ösregn så Philip mer eller mindre halkade runt på banan men det är nyttig träning.

Idag träffades jag, Angelica & Linda på Säffle Bk som omväxling. Bra träning med ny plan och nya hundlukter. Xtra kändes jättebra men värmen tar på henne och hon har inte lika lätt för att koncentrera sig men motivationen brister inte=)
Senare på eftermiddagen lastade jag, Andreas & barnen hundarna i släpet och körde till en sjö i skogen, där vi släppte dom lösa i omgånger. Gissa om det var populärt? Både Borat och barnen badade, jag gick i till knäna och det var inte så kallt som jag trott det skulle vara!

Sen när vi kom hem fick hundarna leka med den nya leksaken dom fått av Sophia och Roger, ett skottkärredäck! Det var verkligen uppskattat, synd bara det är så stort annars skulle jag haft det som belöning i träningen.

Borat gillade att bada!





Men trivdes bra på stranden med



Diva



Gammeltanten



Vixey njuter



Tweed bokstavligen flyger i vattnet



Tweed & Xtra tävlar i vattnet



Även Xtra flyger i





Borat och skottkärredäcket (eller skottkärredäcket & Borat?)



Sötisen=)







Borat 9,5 veckor



Vixey och däcket



Xtra & Tweed leker med däcket





Fånga!



Sötaste Borat=)


Valpträff dag 2

I lördags körde vi igång kl 10, men dom flesta var nog lite sega efter gårdagen. Vi började uppe i skogen med sök igen. Vädret var toppen och söket gick jättebra! Andrea och Jörgen valde att köra uppletande med Bubba och det gick jättebra! Andrea körde även deras tik Inka som skulle vara lat men inte nu inte! Xtra körde jag fortfarande skallmarkering på och det fungerar bra. Dock så kunde hon inte motstå frestelsen att i skicken mot sjön hoppa i, så jag tror inte jag kommer träna sök där mer eftersom det är deras badplats. Även Tweed sökte jättebra, hon fick kamprulle som belöning men inte heller hon kunde motstå att på skicken mot sjön slänga sig i. Annars gick det jättebra men det är bättre att jag låter den sjön vara deras badplats ist.
Dante har ju kört förr men itne på väldigt länge men han kom ihåg vad det gick ut på. Hundarna som gjorde sina första sök pass dagen innan gick även dom mkt bättre. Engla som inte ville stanna hos fig igår, stannade jättefint nu.

Efter sökträningen tog vi en fika och Linda & Dynamit samt Nicole & Alfons kom. Vi gick till skolgården igen för att träna lydnad. Som dagen innan började vi med platsliggningen, även nu i koppel bara för att alla är så orutinerade och vi vill inte att dom ska få några negativa upplevelser. Efter platsliggningen körde jag igenom Angelica & Dante, Jörgen & Bubba samt Nicole & Alfons. Andrea körde mig och även nu fikc jag stor hjälp av henne att säga till mig direkt Xtra inte satt riktigt eftersom hon har tendens att sitta dåligt och när jag vänder mig om slår hon ner rumpan så jag hinner inte se. Nu kunde jag korrigera med en gång och sen belöna lika snabbt.
Bubba & dante fick lite extra störning i form av en nylöpt tik men det gick bra.

Även denna dag avslutades med grillning!

Andrea & Inka



Bubba:





Dante:



Engla:



Oliver:



Tweed:



Varja:



Xtra:



Lydnad, Platsliggning:

Dante:



Engla:



Oliver:



Varja, Tweed & Xtra



Tweed:



Xtra:



Alfons



Andrea & Inka (från Craftman's cottage kennel)





Jörgen & Bubba:









Angelica & Dante:





Kullsyskon:



Magda & Oliver:





Linda & Dynamit:



Xtra fritt följ:





Språng march:



Min hjälpreda Andrea lägger ut pinnarna:



Xtra vittringsprov







Jag & Tweed





Nicole & Alfons





Valpträff dag 1

I fredags samlade vi E- kullen för deras första valpträff. Dom som kom var Dante (Enduro), Varja (Elite), Bubba (Engine), Engla (Elmia) , Echo och Oliver (Extreme). Tyvärr var inte vädret på vår sida men vi hade jättetrevligt ändå. Vi började med ett lydnadspass på skolgården. Först platsliggning, dock i koppel för säkerhets skull när alla är så unga och oerfarna, sen kontaktövningar. Därefter körde jag igenom dom i lydnaden, enligt tävlingsregler men på den nivå var och en befann sig. Sen hjälpte Andrea mig att köra mig och Xtra i lydnadsklass 3 och vi tog tillfället i akt att använda alla människor som störning i samtliga moment. Sen ville Andreas köra lite skydd med Xtra och Jörgen fick äran att "figga", undrar om han gör om det?? Xtra lyckades bita igenom skyddsärmen vilket resulterade i ett rejält märke i hans arm...  vill inte ens fundera på hur det kändes..

Efter lydnaden gick vi hem och fikade och sen upp i skogen för ett sökpass. Flera var helt nya i söket men gjorde jättebra ifrån sig.

Efter söket gick vi hem och tände grillen men åt maten gjorde vi inne=)

Tack alla för en underbar dag!

Jörgen och Bubba har fin kontakt:



Fotograf- Andrea:



Bubba inkallning:



Dante ställande under march:



Oliver har också fin kontakt:



Oliver inkallning:



Pelle och Engla:



Pernilla och Echo:



Roger och Varja:





Vackre Oliver:



Xtra lydnad:



Xtra skyddsträning:



Xtras bevakning har blivit mkt bättre:



Stackars Jörgen:


Vårat nytillskott & skyddsträning med Xtra

Igår åkte vi ner till skåne igen, för att hämta hem lille Borat! Så nu är vi med rottis, ska bli himla spännande! Vi passade självklart på att köra ett kort träningspass hos Magnus och Linda. Dom fortsatte att träna lite mer på bevakning efter släppandet och det gick bra, fast då hade hon ist lite svårt att släppa. Sen ville dom prova och se hur mkt allvar det är i henne, att bita i en skyddsärm är ju inte svårt om hunden har lite kamplust men att verkligen bli arg är en annan sak. Magnus tog fram piskan och snärtade till i luften och Xtra var igång, hon menade verkligen allvar! Hon fick chansen att ta ärmen som var i markhöjd men så länge Magnus hotade var fokus helt oavbrutet på honom. Så fort han slutade "uppföra sig illa" i Xtras ögon bara rann aggressionen ur henne och hon var lugn och balanserad igen. Detta är en hund som visat att hon verkligen har humör att plocka fram, hon tvekar inte en sekund att försvara sig och sin flock. Lika gärna som hon är en otroligt snäll, trygg och stabil familjehund som inget annat vill än vara till lags. Dessa egenskaper är jätteviktiga iom att vi har för avsikt att utbilda henne till väktarhund.

















Diva:



Diva & Xtra leker på stranden:





Tweed njuter av ett dopp:



Vixey:





Xtra:



Våra fem barn:



Borat:






Lydnadsträning, skogpromenad och bad!

Idag kom Angelica & Dante ut. Vi tog med oss hundar och flickorna till grusplan för att träna lydnad medans Andreas och Philip var och körde gokart. Vi började träningen med sittande i grupp och platsliggning. Det gick bra. Sen kopplade jag upp mina hundar och körde igenom Angelica o Dante i ettans moment och dom var så duktiga! Dante kan faktiskt momenten riktigt bra!
Efter Dante och  Angelica tränat var det Xtras tur. Laddad och het som vanligt, men Angelica hjälpte mig med sättande under march. Det tog ett par gånger innan hon satte sig bra, men hon har ju inget emot att köra ett moment om och om igen så jag kör till det blir bra och då får hon belöningen. Annars gick det jättebra med träningen! Var inte så noga med att tagga ner henne i annat än fria följet och sättande under march. Efter Xtra var det Tweeds tur! Pigg och glad är verkligen vad hon är, och hungrig=) Eftersom hon just löpt har jag dragit ner på maten så hon inte ska bli skendräktig så nu gör hon allt för en godis! Efter träningen fick Dante och Xtra busa lite, och jösses vad dom sprang! Sen gick vi vidare till badplatsen. Xtra och Tweed är som vanligt tokiga i vatten, Dante ville verkligen hoopa i till dom. Han hoppade i från bryggan men tyckte det var lite otäckt och höll sig där han bottnade. Efter att dom simmat ett tag gick vi vidare till nästa bad plats, där det är mer långgrunt. Dante, Xtra och Tweed sprang och utforskade skogen ihop och sen tog tjejerna ytterligare ett dopp till Dantes förtret=) Sen promenerade vi hempt igen, tog en fika och lekte med dom andra hundarna.

Tack för idag, Angelica!

Sittande i grupp:



Platsliggning:

 

Dante har blivit stor och snygg:





Xtras dagsform:





Dante med bollen:



Tweed:



Dante apporterar metallen:



Myser i skogen!







Plums!!



Tweed tror hon är en krokodil:



Badtokiga flickor:



Dante väntar på att damerna ska komma inom räckhåll:





Dante & Xtra busar:


Skallmarkering och lydnadstävling

11 maj tränade jag och Jessie sök igen. Eftersom Xtra söker jättebra men är lite halvt omotiverad att påvisa så ville jag prova skallmarkering. Eg är jag emot det för hundarna blir så upphetsade, men jag ville prova. Det fungerade kanon! Xtra älskade det! Så det kommer jag fortsätta träna och jag kommer vara noga med att figuranten tränar in att hon ska hålla avståndet, så hon inte vrålar dom rakt i ansiktet=)

I söndags, 17 maj, var det dags för årets första lydnadsprov med Xtra. Som vanligt är hon het och laddad så det räcker och blir över så slarvet kom som ett brev på  posten. Men det är bara att fortsätta kämpa. Jag kommer ta mer hjälp från andra som kan titta på Xtra när jag inte ser och säga till mig när hon slarvar (ex på sättande under march) så jag kan avbryta och göra om.

Tack Tobias som tog kort:


















Skyddsträning hos Magnus, Linda & Kapten (fd Tyzon)

Igår åkte vi till Tyzons nya hem för att hälsa på. Tyzon kallas numera för Kapten, vilket passar honom utmärkt=) Det var jättekul att få se honom igen, han verkade så glad och nöjd med sitt nya liv och det var roligt att få se honom arbeta. Till Magnus och Linda kom även pitbulltiken Trixie & schäfertiken Ofelia. Magnus hade även med sin schäferhane Hugin. Det var väldigt intressant att se alla hundarna arbeta! Igår var det första gången Xtra fick tränas "på riktigt" och jag måste säga att hon överraskade nog oss alla! Det var ett rent nöje att titta på när Andreas körde henne! Det enda vi testat tidigare är lite bitövningar men igår kördes hon enligt väktarhundsprovet och det gick förvånansvärt bra! Det är lite finslip kvar men det ska inte vara svårt att få till.

Först lite lydnadsbilder:

Andreas & Xtra





Magnus & Kapten



Richard och Trixie



Ofelia



Skyddshundsträning:

Hugin:



Ofelia:



Pitbull tiken Trixie:





Kapten:
















Andreas & Xtra:

















Filmklipp på Xtras skyddsträning:

Klipp 1  Klipp 2  Klipp 3

Efter träningen blev det korvgrillning och vi fick träffa Lindas rottweilervalpar. Helt underbara! Behöver jag tillägga att Andreas är kär??


Besök hos Bubba med familj, och liten träff med Ludde samt strandpromenad.

I fredags åkte vi med alla barn och hundar till Skåne. Vi skulle ner för att träffa Bubba (Conviction's Engine) och hans familj samt Tyzon (Conviction's Challenger som numera kallas "Kapten") i hans nya hem. När vi anlände till Bubbas hem började vi med att låta våra hundar springa ut och rasta sig. Stackars Jörgen! Han som anlagt så fina dammar med fiskar och växter, här kommer våra sjöodjur och vad dom gjorde kan nog alla som känner dom räkna ut... ja just det: Kastade sig i!





När hundarna kommit upp igen var det dags att få se Bubba! Vilken kille han blivit! Så härlig, charmig och underbart rejäl!





Se fick barnen fick leka av sig och vi blev bjudna på mat och husrum, tack snälla Andrea & Jörgen!





Efter maten tog vi en promenad med alla hundar. Skillet och Bubba hade det lite jobbigt för flera av tikarna är i höglöp eller nyss överlöpta (inte lätt att vara hanhund).

De tre bilderna nedan är tagna från Bubbas egen blogg:

Tweed i mitten med två av sina barn, Bubba och Xtra.



Tweed till vänster med Xtra och en nyfiken Bubba:



Halvsyskonen Buba & Xtra:



Tack återigen till Andrea & Jörgen för att vi fick både mat och husrum!



Vi har även träffa Ludde (Conviction's Accurate), ur vår första kull och hans familj. Vi har inte träffat honom sedan han flyttade för 6,5 år sedan men vi har hållt kontakten med hans familj och fått bilder kontinuerligt. Men det var himla kul att träffa honom, han var lika glad och sprallig som hans systrar Tweed & Vixey. Ludde och Vixey var skrämmande lika!





Vi har även gått promenader längs havet, där hundar och barn fått busa och ha kul!




















Flera dagars Lydnadsträning

Jag har nu försökt lägga fokus vid att få till detaljerna med Xtra i lydnadsklass tre. Därför har jag tränat så gott som varje dag den senaste veckan. Xtra har verkligen hur mkt energi som helst så jag har försökt dämpa henne ist. Dels pga att värmen, är hon i för höga varv tar det hårdare på henne, men även för att jag vill få felfria moment. Jag har kört så gott som tävlingsenligt men med täta godis belöningar. Jag tycker det har fungerat bra. Har kört ganska svåra rutor som har gått bra. När hon är lite mer ner i varv hinner hon på ett bättre sätt förstå vad hon bör göra och hur. Jag har tränat mest hemma men igårkväll gick vi till skolgården. Barnen tycker det är så roligt att komma dit och leka samtidigt.

Idag kom Angelica & Dante hit. Vi skulle träna lydnad igen och gick till hembygdsgården. Vi började med sittande i grupp, 1 minut. Det gick bra, Xtra nosade lite men då sa jag till henne. Sen platsliggning, i 4 minuter med dold förare (Dante med synlig) som visst blev fem minuter=) men sen vill jag att Xtra verkligen ska koppla av på platsen så jag belönar med en mysstund vilket resulterade i en 7 1/5 minuter lång plats till slut. Men det är bara bra, Xtra låg så lugnt och fint. Dante hade lite svårt de sista sekundrarna men var ändå jätteduktig. Fritt följ kändes bra, hon var alert men inte supertaggad vilket var min plan. Sättandet hjälpte Angelica mig med, hon sa till mig att Xtra tjuvade lite och jag gick tillbaka o gjorde om varpå hon satte sig jättebra. Inkallningen gick bra, bra tempo, bra ställande och läggande inte här heller supertaggad utan balanserad. Rutan gick även den jättebra, lite segt läggande men eftersom jag knappt tränat det den sista tiden så är jag nöjd. Inkallningen från rutan gick perfekt. Sen var det apporteringarna, trä och metall gick båda bra. Hon har förstått att hon inte får belöning för slarv vid apporten (hon kan ibland slå på den med tassen) så båda två var bra. Sen var det vittringsprov och apportering. Angelica hjälpte mig att lägga ut apporterna. Xtra sprang ut jättebra men kom på att hon var kissnödig och sen kom hon av sig. Det är ju lite mitt fel med eftersom jag inte hade rastat henne innan. Kallade in henne och skickade om och det gick bra! Sen gjorde jag om det igen och även då gick det bra! Körde en fjärr som var så bra och sen hjälpte Angelica mig med vittringen igen och det var klockrent! Så jag känner mig faktiskt nöjd! Hon kan fortfarande slarva och kommer nog alltid vara en hund som pga att hon är så het av sig, kan slarva till sig poängnerdrag men det gör mig inte så mkt, hellre det än kämpa med motivationen.

Jag har även kört lydnad med Tweed, ett par enstaka moment och hon gillar det verkligen. Hon kan ju momenten, vet precis hur det ska vara så just nu jobbar jag med att hon ska hålla motivationen uppe ett program igenom. Jag hoppas och tror vi kommer tävla igen snart men inte förrän jag känner att hon gör programmet med bra motivation eftersom tävlandet är och ska vara till glädje för både hund och förare.

Efter vårat träningspass tog vi en kaffekopp för att sen ta med barnen, Dante & Diva på en skogspromenad. Vet inte när jag var ute med en hund sist men det var mysigt att änga sig åt Diva på egen hand. Vi gick till sjön och lät dom bada. dante var kär i Diva, hon är i början av sitt löp och inte alls kär tillbaka vilket Dante fick veta oxå.

Hemma sen tog vi lite kort på dante och mormor Robin, bilderna kommer upp när jag lagt upp dom på datorn.

1 Maj

Idag åkte vi till Karlstad för att fira första maj. Det var utställning där med men vi hade inte med några hundar utan det blev en ren familjeutflykt vilket är otroligt viktigt eftersom vi ägnar så mkt tid åt hundgrejer. Så idag var det barnens dag, helt underbart! Vi lekte på lekplatser & tittade på djuren i parken. Sen satt vi i gröngräset och fikade och en stund senare vid strandkanten och åt glass!






Senare kom Tobias, Angelica & Dante ut och vi åkte till sjön för att bada hundarna, gissa om det var efterlängtat??! Dom fick inte bada jättelänge eftersom det är ganska kallt ännu så vi åkte hem och gjorde mat, tacos. Det var himla länge sen faktiskt och det är väldigt gott om man inte äter det för ofta. Efter maten tog vi en sedvanlig promenad ihop, och idag hade vi med alla våra hundar vilket är jätteskoj! Det var lite bökigare när vi hade flera hanar i vår familj men nu är ju Skillet den enda hanen vilket underlättar mkt. Skillet & Dante bryr sig inte om varann heller, inga sura miner dom emellan och det är skönt eftersom vi umgås så mycket.

Dante & Xtra slänger sig i





Robin & Vixey njuter



Tweed tar ett skutt i vattnet



Vixey är på väg att hämta pinnen



Xtra slänger sig i....



... och ska äta upp hela sjön!



Skillet & Vixey




RSS 2.0