Sök och lydnad

Nu har äntligen träningssuget kommit tillbaka... jag har haft ett uppehåll på ett par månader igen. Skönt och välbehövligt. Så häromdagen körde jag igenom Xtra och det mesta sitter som det ska. Det är framåtsändandet till konen och rutan samt apportering o dirigering som behöver förbättras, vilket jag också räknat med.







Igår kom Jessie hit och vi gick upp i skogen och körde sök, för Xtra var det väldigt länge sen. Sist vi körde i höstas hade jag just valt att gå ifrån skallmarkeringar till rulle eftersom hon är väldigt påflugen och kan skälla rakt i ansiktet vilket inte är så önskvärt. Så nu skulle jag köra rulle istället. Det gick bra i höstas, men igår kom skallet automatiskt... vad kluven jag blir. Så klart inte lätt för hunden att markera rätt när jag velat så som jag gjort. Men eftersom Xtra ser det som en belöning att få skälla, så är jag nog mer inne på att lära henne hålla avstånd.

Naala var lika lycklig som alltid och Diesel jobbar kanon, han plockar självmant upp rullen i halsbandet och vänder direkt till Jessie!

Tack ännu en gång Jessie för ett trevligt träningspass=)

Hundarna väntar på sin tur









Diesel har hittat mig



och Naala med



Xtra vill iväg!



Även rullmarkeringen fungerar bra



Belöning efter påvis







E- kullens Mh

Nu ligger bilder och resultat ute på E- kullens >MH<. Vi har haft en jätterolig helg med massor av underbara människor och hundar! Vi är helt klart nöjda med resultaten, men vi hade givetvis önskat att fler av "valparna" kunde delta. Vi fick även se Skillet göra MH och han är väldigt speciell på alla sätt=) Vi hade även Jenny S och Pernilla med med 2 hundar från kennel Adlitam samt en Hoffe hane från klubben.

I lunchpausen passade vi på att prata och fota en massa igen, och även träna lite platsliggning och några lydnadsmoment.

Tack alla för en helt underbar helg och tusen tack till alla på Årjängs brukshundklubb som återigen ordnade ett MH åt oss!

Conviction's Engine, "Bubba"



Conviction's Enduro, "Dante"



En tålmodig liten Engla som gick med på nästan varenda hund



Massor av foto tog vi, men frågan är om det behövs 4 fotografer för att dokumentera dagen?!=)



Hejja Jenny!



Jenny ställer upp en något ovan "Oliver", Conviction's Extreme



Platsliggning fr. v. Bubba, Varja, Dante, mamma Tweed och Oliver 



Sophia & Skillet



Conviction's Elite, "Varja"



När Wenche inte leker med hundarna så leker hon med barnen, här med Engla


Liten amstaff- träff

Denna helgen var det dags för MH för E kullen. Vi samlades på fredagen för att bara umgås och grilla och ha trevligt, och vi hade verkligen trevligt! Vi samlades runt 17-18 tiden och började med ett några tog en promenad ihop. Jag stannade hemma med barnen och Andreas var på väg för att hämta magda o co på tåget, men alla andra tog en liten sväng. Det blev även en liten släkt träff på flera sidor. Med var Dante, Varja, Bubba och Oliver från vår Shon-Tweed kull. Sen var Jenny och Ola med med Gretchen och Bentley från Shon- Shanaya samt Ebba från Hillbilly- Shanaya och så var Emilia med med deras Nitro också efter Hillbilly. Plus våra egna amstaff flickor och Magdas kompis amstaffmix. Så totalt var det 11 "kamphundar" (hatar det begreppet) här hemma.

Skriver om MHt i morgon=)

Lilla promenad gänget



Platsliggning, fr v Nitro, Varja, Dante, Gretchen



Halvsyskon Gretchen & Varja



Nitro o Emilia



Oliver o tjejkompisen Diva (mix)



Dante & Philip



Gretchen hoppar upp i Jennys famn



Dante


RSS 2.0