Tränat med Linda & co

Idag kom Linda ut med Dynamit och lilla Fixa, som inte är så liten längre=) Vi gick till hembygdsgården för att köra lydnad. Det hade torkat upp något men var fortfarande ganska blött. Jag har gjort nya leksaker till hundarna och det var populärt;) Hade två par jeans som skulle slängas så det blev istället 4 jeans flätor, lite mer hållbart än lakan o dyl.

Körde igenom Xtra först i fritt följ med godis belöning som vanligt. Tyckte hon gick väldigt bra för att ha haft så pass lång paus och efter ett lagom långt FF med stegförflyttnignar och vädningar på stället fick hon kampa som belöning och behöver jag säga mer? Xtra var i extas, knäppa hund=) Sen var hon så laddad att hon trippade på tårna resten av momenten. Har kört mkt med boll och godis men kampen är egentligen bättre än bollen för när Xtra fått bollen är leken hennes, hon rejsar runt med den och leker med sig själv. Kampen uppmanar hon mig att delta i och det är ju det optimala. Samtidigt vill jag inte ha henne i för höga varv utan på lagom nivå, därför alternerar jag med godis, kel mm. Jag håller på att träna in höger och vänster. Genom handtecken kan jag få henne att, på mer än 50 meters håll, backa, gå fram och gå till höger el vänster vilket är kanon speciellt i rutan. Men nu vill jag att hon även går på orden för att kunna styra henne även om hon inte tittar på mig.

Med Tweed blev det mest trams idag, men skönt att bara göra små trix utan krav och ändå får hunden göra nåt och känna sig nöjd. Hon blir alldeles till sig av små trix som buga, snurra, rulla etc och eftersom hon tycker det är så roligt så gör vi det även fast det inte är till någon "nytta". Hon är ju så pass "gammal" och jag känner mig väldigt nöjd med vad vi presterat så vi ska bara ha skoj ihop.

Även Engla tränade lydnad, med både Tweed & Xtra. Så fint att se dom lyda en tre- årings komandon! Ibland blir det dubbla budskap när Engla ger ett komando men sen fel handtecken, men hon måste ju få hålla på för att lära sig. Xtra verkligen anstränger sig för att göra rätt!

Vi agerade även störning åt Lindas hundar och jag måste säga att dom imponerade mig! Dynis gillar ju tjejer och lekande vackra flickor är stor störning för honom, men han klarade det kanon! Och lilla Fixa, hon är ju en liten bebis än och ändå hade hon inga beskymmer med den störning hon utsattes för! Så söt och duktig!

Tack Linda, Dynamit och Fixa för besöket!

Dags för update kanske?!

Oj, nu har jag inte bloggat sedan början av februari! Men jag har faktiskt inte haft något att blogga om=) Jag har tappat lusten att träna pga vädret. Det har varit kopiöst mkt snö och det har ju inte hindrat mig under vintern, men nu när våren är på väg så har snön varit ett stort hinder;) Så de senaste 3 veckorna har jag faktiskt tagit paus från hundträning. Xtra har löpt och hon är inte sig själv runt löp, hon är betydligt lugnare.

Men idag så kom Jessie, Angelica & Tobias hit och vi gick iväg och tränade. Det märks så väl på Xtra när man pausat, hon blir lite ringrostig men efter lite uppvärmning gick det ganska bra igen. Dock var det rena swimmingpoolen ute så det var inte så roligt att röra sig, speciellt inte för mig=) Men fria följet och dumrutan gick bra. Inkallningen var lite seg, och framåtsändandet till kon lite slarv. Hon slarvade även lite i ingången till rutan men hon kom på sig själv och klarade ut det. Apportering o dirigering gick jättebra! Även metallen. Fjärren gick bra men något segt, vilket beror på blötan. I vanliga fall bryr hon sig inte om blöta och lera men hon har just kommit ur sitt löp och är som sagt inte lika taggad som vanligt. Därför är det bättre att ta en paus och träna med henne igen när hon är sig själv.

Tweed körde jag brukslydnad med, som vanligt går det ju som på räls=) Den lydnaden är en baggis för henne och hon älskar det! Hoppas snön försvinner snart så man kan gå ut i skogen och träna igen!

Vi har även lite förändringar på G, och om allt går enligt planen så blir det stora förändringar för oss alla=)






















RSS 2.0