Lydnadsträning

I torsdags var det strålande väder, solen sken och jag fick nästan vårkänslor! Packade tränignsväskan och gav mig av till hembygdsgården för ett pass. Där är plogat och bra att träna lydnad. Körde igenom Xtra ett helt fritt följ utan belöning för första gånge på länge. Hon har en viss förmåga att tagga upp väldigt om belöningen inte kommer så det är bra att köra utan ibland. Körde även "dumrutan" utan belöning men på inkallningen ville jag belöna. Hon kan ibland antingen ta nåt steg på ställandet eller dra ner på hastigheten så det jobbar vi på. Hon gör det absolut helt ok men det ska vara bättre än så=) Läggandet går oftast riktigt bra. Hade placerat rutan längre bort än vanligt, den stod 30 meter bort, men det var inga problem. Hon har lite skön stil när hon gallopperar in till rutan, det är riktiga gasell hopp! Apportering och dirigering fungerar också bra, men för henne är det roligaste att hämta apporterna så hon kan slarva vid konen. Därför kör jag ett par skick bara tll kon innan hon får ta apporterna. Hon lyder dirigeringarna bra.

Fjärret är jag nöjd med men som man kan se på klippet slarvar hon vid första läggandet, och backar nån decimeter. Här står jag på 15 meters avstånd, vilket jag inte gjort på länge.

http://www.youtube.com/watch?v=2gmswNoHDi4

Vittringen:

http://www.youtube.com/watch?v=bwkLOBNQVd4

Med Tweed körde jag igenom några av elitmomenten och hon är jättelycklig när hon får träna, men ska vi tävla nåt mer så blir det i bruks isåfall. Hon älskar appelllydnaden, det är ju rena barnleken för henne jämfört med elitlydnaden=)

Igår kom Jessie med Diesel och Naala hit och vi skulle träna lydnad vilket vi också gjorde. Däremot blev det inte riktigt vad jag planerat, Xtra hade knyckt frolicpåsen när vi var iväg på förmiddagen och ätit upp det som fanns kvar. Det var ifs inte mer än halva påsen men hon såg ut som en ballong över magen och man kan ju fundera på vad det eg är för skit i påsen. Så uppsvälld skulle hon inte bli om hon åt motsvarande mängd, ca 700g, torrfoder. Med den buken hon hade vågade jag inte köra annat än lugn träning, vilket ifs passade henne bra för hon var allt lite slö. Jag har övervägt förr att inte använda frolic som belöning men så är dom ju så glada i det, men när man ser hur dom blir av en större mängd så drar man sig för att ge dom det öht mer. Så det får nog bli vanligt torrfoder som belöning när vi inte belönar med leksak.

Men hur som helst så försöker jag få Jessie att våga sig ut på tävlingsplan, Diesel kan faktiskt tävla i vår =) Så Jessie, bara att anmäla;)

Sen fikade vi på Jessies goda choklad rutor (eller frossade hihi) och senare blev det tacos.




R.I.P. Rikidoh's Taveret 1998-2010

I torsdags beslutade vi att det var dags att ta farväl till vår gamla tik Robin. Det är väldigt tomt här hemma även om hon inte gjorde mkt väsen av sig. Men vi är ändå nöjda över den tid vi fick tillsammans. Dryga 11 år är ändå en bra ålder. Hon har varit frisk hela livet fram tills det sista åren då hon fick juvertumörer, vilket var orsaken till varför vi lät henne somna in.


Det är kallt!!

Ja det är väldigt kallt nu, och har varit väldigt länge nu tycker jag=) Vi har haft mellan 20 och 30 minusgrader i flera veckor och vi börjar vänja oss men nu längtar jag faktiskt efter lite mildare temperaturer. Jag vill ha kvar snön och vintervädret men inte så här kallt. Men vi låter inte kylan stoppa oss utan vi går långpromenader, cyklar dagligen med hundarna och jag tränar lydnad så gott som varje dag. På med en massa varma kläder, täcke på de korthåriga hundarna och hålla igång så fungerar det. Jag har lagt upp en taktik för lydnaden och har delat upp momenten i en mängd små bitar för att justera till detaljerna och det har gett resultat! Tränar mkt på korrekta ingångar, snabba utföranden i stå, ligg och sitt, korrekt ingång i rutan, korr byten i fjärret, lugnt avsök i vittringsapporteringen mm och jag kommer fortsätta så här tills tävlingssäsongen utomhus drar igång. Belönar mest med mat just nu, det håller henne i någotsånär lugnt tempo.

I fredags kom Jessie hit och vi tog en längre promenad med Xtra, Tweed och hennes Naala och Diesel. När vi kom hem hade min kära Andreas fixat middag, och det satt ju inte fel när vi kom hem efter promenaden i över 20 minusgrader. Tack för sällskapet Jessie=)

Igår åkte vi till MyDog i Göteborg, Skillet och Varja ställdes. Vi vaknade 04.00, usch och fy, men gick inte upp förrän 04.30. Då hoppade jag på cykeln och cyklade med Xtra, Tweed, Borat och Darla i -29 grader medans ANdreas utfodrade vakthundarna. Hundarna trodde jag blivit knäpp som skulle cykla så tidigt=) Men dom var tvugna att få röra på sig ordenligt innan vi skulle åka hemifrån. Sen tog jag en promenad med Diva, Vixey och Robin. Diva har gjort illa benet lite och har varit halt men än nu mkt bättre, dock vill vi inte cykla med henne förrän hon varit helt återställd ett tag.

Skillet kom iallafall 2:a i ch klass och 3:a bästa hane med res- cacib. Helt ok med tanke på att det var väldigt många hanar som fick ck. Varja var inte på topphumör då hon löper och går in i höglöp vilken dag som helst, så hon lät inte domaren ta henne på bakdelen utan försökte först dra sig undan sen skällde hon till mot domaren, och hon förlät honom inte för sina oförskämda närmanden utan han fick en liten utskällning till när dom sprang. Så Varja fick en 0'a och det är ju förstås tråkigt, samtidigt vet vi att Varja annars sköter sig som en gud i ringen och är alltid väldigt vänlig och trevlig så jag är övertygad om att det beror på löpet. Det blir nya tag till våren=) En stor eloge till Roger som visar Skillet och Varja så proffsigt!!

Andreas med sitt nytillskott, är hon inte söt?:



Synd med dålig skärpa men men



Nej då, utan idag kom Linda hit med Dynamit och deras lilla goldenflicka Fixa, så det är Lindas nytillskott som vi fick äran att mysa med idag!Vvi försökte oss på ett lydnadsträningspass i kylan. Det var verkligen kul att träffa Linda och Dynamit igen och för att inte prata om lilla söta Fixa! Linda hjälpte mig med vittringsapporterna, genom att ta i dom så dom luktar. Annars kör jag oftast på barnen eller Andreas doft så det var bra att träna på Lindas idag. Jag är nöjd med dagens pass, hon blir bättre och bättre på de där små detaljerna jag vill bättra på. Eg är det faktiskt inte några större fel men jag siktar på perfekta utföranden nu, och då gäller det ju millimetrar. Idag var jag väldigt nöjd med rutan, hon rundade konen första skicket men när jag kallade henne åter då och gjorde om så gick det bra. Rutan försvåras mkt av all snö men det är bra att träna på.

Tack för idag Linda, det måste vi göra om snart!!








Stå under march



Sitt under march...



...Med Dynamit som kallas in brevid



Bra placering i rutan



Crazy Xtra




RSS 2.0