Lydnad och sökträning

Igår fick vi besök av Tomas, Mikaela med familj och hundar. Vi tränade lite allmänlydnad och kontaktövningar, samt jag körde T & X i lite skick till rutan samt fjärrdirigering med störning . Andreas tränade linförighet med TYzon med stöning av en ny hane.

Tweed och Ronja brydde sig inte om varann...



Inte heller Xtra & Ronja:



Tyzon ser verkligen upp till Andreas:



Naala har blivit så duktig på sök!



Diesel söker med stor glädje och idag markerade han jättefint med rullen



Idag hade jag tagit bort den fasta rullen till Tweed, och körde först bitstock. Hon fick då kampa en liten stund med figuranten, sen komma till mig med rullen för en liten kampstund igen och därefter påvis. Tweed tyckte det var kul att göra något nytt och hade mkt bättre fart!



Efter ett par skick med bitstock fick hon en lösrulle, som kan fästas i halsbandet.



Xtra fick oxå bitstock och kampbelöning  dom första skicken:



och sedan lösrullen och hennes motivation var det inget fel på!



Sedan körde vi lite budföring:

Naala:



Diesel:



Xtra:



Syns det att Xtra gillar detta??



Tweed:



Tack Jessie för ännu en trevlig dag i skogen!!

Bortsnöade vårkänslor och spår

Jahapp, så försvann vårkänslorna... dom bokstavligen snöade bort. Vi hade mkt snö redan, så kommer det 30 cm till!  Fy säger jag bara, nu räcker det! Jag är så sugen på att träna, både lydnad, spår o sök men tittar man ut så tappar man all lust. Men idag hade vi stämt träff  jag & Andreas, Linda, Angelica & Tobias samt Sophia, Ellen & Roger skulle också komma efter utställningen. Jag, Linda o Angelica skulle lägga spår..... men all snö gjorde att vi inte riktigt hade sådär jättelust men tillslut kom vi igång. Under tiden spåren fick ligga tränade jag lite fritt följ härute och Andreas fick kampa lite med Xtra. Hon har en enormt bra kamplust, och det bästa hon vet är om någon tar bitstocken och drämmer i marken så den smäller sen är hon i full gång. Hon måste lyda och får bara bita när tillåtelse ges sen flyger hon högt upp och hugger så himla bra, djupa fina bett och hon sitter fast rejält på första bettet, inga om tag eller småbett. Sen håller hon tills loss komandot kommer, oavsett hur mkt man belastar henne. Oftast får hon vinna kampen, men det är inga problem att få henne att släppa på komando. Hon har inte alls svårt att släppa, hur hård kamp hon än går i och det är ett kanonsätt att belöna på.

Först ut på spåret var Xtra. Spåret var inte mer än 150 meter ca, det var så länge sen jag körde spår ordentligt så jag ville lägga kort så dom skulle lyckas bra. Och det gick kanonbra! Hon spårade med bra tempo, i spårkärnan. Hon markerade apporten jättefint och tog vinkeln klockrent. Givetvis överlycklig över att det låg ett kampskinn i slutet=)

Nästa ut var Dante. Första gången med vinkel idag och det gick super. Hon var riktigt duktig! Även han strålande glad över att hitta en leksak i spåret=)

Nästa var Dynamit! Tror han var lite distraherad av att jag och Tobias stod vid spårets början och tog kort, han stannade upp ibland och kikade på oss. Men när han inte kikade på oss, spårade han jättefint!

Sen tog jag Tweeds spår, även hon var super pigg och glad över att få spåra. Hennes spår var även detta kort och enkelt, en pinne och en vinkel. Men hon markerade pinnen kanon, tog vinkeln perfekt och spårade i bra tempo. I hennes spårslut gömde det sig även där ett kampskinn och kan det bli bättre för en kampglad dam??

Sen kom Sophia och Roger hit från utställningen (se tidigare blogg inlägg). Varja fick busa lite med Dante och sen gick vi in och fikade. Då somnade Varja gott på husses fötter, så trött efter utställningen.

Vårkänslorna har snöat bort, men hundarna är lika glada för det!

Diva:




Skillet



Xtra & Tweed leker med bollen





Ett litet lydnads pass med Tyzon, här kommer han på inkallning



Tyzon ställande under march



Dante spår



Dante har hittat en leksak



Xtra spårar



Överlycklig Xtra som hittat kampskinnet



Tweed spårar



Tweed apporterar/ markerar pinne



Dynamit spår



Vackra Varja



Varja & Dante


Grattis Jossan & Eros och Sophia, Roger & Varja

Idag fick vi veta att Josefine och Eros (Conviction's Casanova) debuterat på lydnadsplan! Verkligen superskoj! Dom kammade ihop 138p, med ett nollat moment! Nästa gång sitter det!!

Idag var även Varja (Conviction's Elite) på inofficiell utställning i Karlstad. Där var hon enda amstaffen, så BIR:et var inte svårt att kamma hem. Sen körde dom inga gruppfinaler för valparna utan alla gick direkt till Best in Show final och av 42 hundar kom Varja som 6:a!!

Jossan & Eros från när dom var här:



Gammal bild på Varja:


Cykling, långpromenad och lydnadsträning

Idag tog jag Skillet, Diva, Xtra & Tweed på en cykeltur igen. Var sugen på att cykla en ny väg så vi tog svängen mot grusgropen. Till grusgropen är det 5 km enkel väg, men jag vill prova mig fram för och se hur mkt framför allt Tweed orkar eftersom hon fyller 7 år i år och inte är van vid att springa efter cykel. Har ju provat mig fram successivt, först 3 km, sen 5km. Så vi vände efter 4 km (vilket blir 8km tur o retur) jag lät dom dricka i en vattenpöl och cyklade hem igen. Men men 8 km cykling var inte nån match för någon av dom vilket känns kanon. Nästa gång cyklar jag till grusgropen och låter iallafall Diva ta ett par vändor i grusbergen. Väl hemma lät jag hundarna ligga ute och vila sig i solen, sen kom Angelica med Dante ut och vi skulle gå en promenad ihop. Då tog vi med Robin och Vixey och så gick vi samma runda som jag cyklade! Jätteskönt att få röra på sig så mkt! Hemma drack vi kaffe och pratade lite för att sen ge oss ut på ett lydnads pass. Tweed och Xtra trodde jag skulle vara trötta efter 8km springandes vid cykeln men nej då, dom gav gärnet i lydnaden med! Så härligt med hundar som orkar mkt=) Lydnaden gick kanon! Tweed har ju haft lite dåliga skick till kon o rutan men idag gick dom super! Hon var så pigg och glad och allting gick i en enda fullspeed, min sköna lilla sprätthöna=) Xtra var väldigt pigg, eftersom jag träna Tweed först, och det gör att Xtra går som en duracellkanin. Inte jättebra att hon blir så varvad för då är det lätt att hon slarvar, sitter o ligger slarvigt osv. Men det vet jag ju om, men idag tyckte jag det var Tweeds tur att få börja;)

igår körde jag oxå lydnad, fast här hemma på gården. Då försvårade jag vittringsapporten något, genom att låta Philip bära på de fem pinnarna som jag inte tagit i. Så hon fick välja bland fem pinnar som doftar lillhusse och en som doftar matte och hon tog rätt alla gånger! Så roligt, det känns som detta sitter bra nu faktiskt! Nu är det lite snabbare sättande under march, lite mer träning på sittande och liggande i grupp så känner jag mig snart redo för tävling igen.

Bus i skogen

Idag började jag med att träna lydnad hemma på förmiddagen. Xtra körde jag genom hela lkl 3 och det känns jättebra nu. Jag tränar just nu fritt följ med godis för att kunna belöna detaljer, men ett helt fritt följ helt utan belöning fungerar lika bra. Sättande belönade jag idag först snabba sedan att hon satt länge. Inkalningen körde jag raka samt en med ett ställande. Rutan gick skitbra!! Samma med hopp apport. Fjärret gick bra, hon flyttar sig ett par centimetrar, och det känns inte såå illa. Snabba bytan och varken framåt eller bakåt. Sen körde jag lite med Tweed. Mest skick till rutan och konen. Hon har börjat slarva i positionen i rutan och vill gärna stanna för tidigt. Så idag tränade vi mest att hon fick springa igenom rutan för att behålla farten. Tränade även fjärrdirigering och det går bra, men jag håller henne bunden för att hon inte ska förslytta sig. Hon byter ganska snabbt, helt ok faktiskt. Men Tweed har aldrig fungerat att träna med hemma, hon tycker det är tråkigt och man måste verkligen liva upp henne. Jämfört med om man tar henne till en ny plan eller en plan hon vet hon ska träna på och inte får varken lata sig eller leka fritt.Så jag ser verkligen fram emot den kommande säsongens träning på brukshundklubbar=)

Sen tog jag med mig alla hundar i två omgånger och lät dom röjja i skogen. Först ut var Tyzon, Tweed & Xtra. Även idag fick dom vara lösa ihop och det känns jättebra. Tyzon är inte så jättepåflugen utan leker faktiskt bra. Men jag har mina regler för att vara på säkra sidan.

Tweed till höger med dottern Xtra (mitten) sonen Tyzon (vänster)



Tyzon





Xtra & Tweed



Gott med friskt skogsvatten



Xtra jobbar på med sina pinnar



Xtra



Tyzon, Tweed & Xtra utforskar skogen ihop



"- Puss på dig syrran"!
"- Usch"




Tyzon killen



Är stolt över flickorna



Attack!



Mor o son





Halvsyskon



Tyzon i full fart



Tweeds favorit hobby, lera!



Fiiin vovve!



Ståtlig Tyzon



Vackra Diva



Skillet!!







Diva bus



Gamla Robin, snart 11 år



Vixey och Skillet


Massor av härlig motion!

Äntligen har jag fått en cykel! Min förra har varit trasig och Andreas cykel med. Men nu har Andreas skaffat oss vars en bättre begagnad. Och att cykla ska vara skonsammare för min onda rygg. Förra veckan tränade vi ju hund tisdag onsdag och torsdag. Så på fredagen ville jag bara ut o röra på mig, kliar i kroppen annars =). Tog först en lång promenad på en mil med Skillet, Diva, Xtra & Tweed, sen hem och fixa mat för att avrunda med en halv mils cykling med Xtra & Diva! Så härligt! Trötta hundar?? Nej!

På lördagen cyklade Andreas med Diva en låång runda, sen tränade vi på brukshundklubben och jag cyklade med Tweed, Xtra & Skillet  när vi kom hem. Jag har inte cyklat på säkert 8 år, så jag var faktiskt osäker på om jag skulle kunna;) Men det kändes jättebra, tom med flera hundar. Så igår tog jag Skillet, Diva, Xtra & Tweed på en halvmil igen. Tikarna var mestadels lösa eftersom vi cyklar på ensliga grusvägar. Och först mötte vi tre damer som var ute och gick, men hundarna var duktiga och kom på inkallning. Sen mötte vi en lös hund, även det gick bra. Trodde faktsikt det skulle ta mer på hundarna eftersom dom inte är vana och Tweed blir ju trots allt 7 år i år och har aldrig sprungit vid en cykel förr. Men det tog inte ett dugg på dom, så det känns bra. Sen igår eftermiddag gick jag vår sedvanliga runda i skogen. Först med Tyzon, Xtra & Tweed sen med Skillet, Diva, Robin och Vixey. Jag har ännu inte vågat ha Tyzon lös ihop med någon av hundarna förut utan vi har tränat ihop och gått promenader ihop. Det har fungerat jättebra och det senaste har jag heller inte upplevt några spänningar emellan dom. Så igår var tikarna lösa först, så dom fick rusa av sig. Sen fick Tyzon vara lös själv och även han göra av med energi. När han var lite lugnare släppte jag först Xtra... inget intresse från Tyzon... så jag släppte Tweed med. Han var inte särskilt intresserad av henne heller och sen röjde dom i skogen ihop. Dom fick inte leka med pinnar eller brottas ihop, ännu, utan jag tyckte det var bra att dom kunde utforska tillsammans. Tyzon är jätteduktig på inkallning och han kom fastän tikarna fick rusa iväg!! Även Skillet & co njöt av skogen, Vixey fick tokfnatt och bara flög fram!

Vädret har inte varit det bästa så kort har jag inte några bra. Mitt cykelgäng (mobilkamera):



Massor av lydnadsträning=)

Igår, 18/3, kom Jossan med Eros och Terese med Rocco hit från Linköping. Vi hade planerat två hela dagars träning och det blev det med. Vi började med att gå till hembygdsgården och träna lite lydnad. Med var även Linda och Dynamit samt Angelica och Dante. Xtra var verkligen på hugget=) Jösses vad hon älskar att träna! Hon får oftast kamp som belöning och det är verkligen något hon är duktig på. Hon har bra inhopp med mkt bra bett, hon biter med hela munnen och håller, ruskar och drar som bara den, tills hon får loss komando då släpper hon utan problem. Så ibland när hon varit jätteduktig får hon denna belöning men eftersom jag inte själv orkar hålla emot pga ryggen så har jag oftast nån som hjälper mig, igår fick Jossan agera kamphjälp;)
Dante har verkligen blivit duktig, så duktig! Wow säger jag bara=) Även Dynamit var jätteduktig, fast hans matte trodde inte han skulle vara det eftersom det var ett tag sedan dom tränade med oss. Men det var han visst det! Eros var sjövild, men när han fått en promenad visade även han upp sina talanger;) Rocco känner jag ju inte sedan tidigare, vi hjälpte dom med lite inkallningar och det var inga problem. Xtra fick vara störning och han var frestad men under kontroll.

Efter lydnaden åkte Angelica och dante hem och vi andra tog vi en långpromenad, då tog jag även med Diva. Så det var 3 amstaffhanar, två amstafftikar och en dobermanntik på tur i skogen. Jag hade tikarna lösa en hel del men dom brydde sig inte nämnbart om de andra hundarna. Väl hemma fortsatte vi träningen, haha stackars Jossan & Terese men har man åkt till mig för lydnadsträning så ska man ju träna=) Jag tog då Diva en sväng så hon ochså skulle få lite träning.

Sen var vi alla trötta, nöjda och hungriga och vi beställde pizza.. mums (o nej Tobias.. INTE med kebab)!

Angelica & Dante



Dante kan rutan:



Xtra rutan



Bästa belönignen som finns, bitstockar:



Ju större ju bättre:



Dynamit och Linda





Jossan & Eros



Platsliggning fr.vä. Dante, Eros, Xtra & Dynamit



Tweed framåtsändande



Tweed njuter i solen



Terese och Rocco



Promenad=)












Idag, 19/3, kom Jossan o Terese hit kl 9 och vi åt frukost och drack kaffe innan vi gick ut för att träna lydnad. Vi gick till hembygdsgården även idag, det är så bra där.. nära från oss. Det var jag & Andreas med barn, Jossan, Terese, Linda och Emma med hundar. Vi tränade ett par timmar och det gick kanon. Idag var första gången vi såg Dundra sedan hon förlorade sitt öga. Har  varit svårt att föreställa sig, även om man sett henne på bilder. Men det var inte alls så farligt, hon är fortfarande en jättefin prinsessa! Och hon är så underbart go och mysig!

Efter träningen gick vi hem, Andreas skulle till brandkåren i Säffle för lite fystester och jag hade då hand om barnen så vi passade på att laga mat. Efter maten var det dags att åka till grusplan för att träna där. Då var även Jessie med Diesel och Naala samt Helen med sina barn Hilda och Arvid och lilla amstaffvalpen Märta med! Så våra barn kunde leka under tiden vi tränar. Verkligen jättekul att vi var så många! Några gick och lade spår men jag kommer inte lägga spår innan snön är borta, utan jag la verkligen fokus på lydnaden. Jag är verkligen jättenöjd med hundarnas prestiger! Tweed har tappat lite och slarvar men det är helt mitt fel eftersom vi knappt tränat något alls enligt tävlingsregler vad gäller avstånd osv. Så det hon har svårt med är att om rutan står långt från konen, samt som jag numera bara kört med småkoner som syns dåligt. Men jag har då tränat enbart skick till kon och bollbelöningen. Sen ställt henne kvar vid konen och när hon springer mot rutan, och börjar närma sig kastar jag bollen rakt över henne vilket gör att hon har bra fart genom rutan och det är vad jag vill uppnå. Hon ska inte sakta in vid rutan förrän jag komenderar stanna eler ligg. Men i övrigt går momenten faktiskt bra, lite mer tempo vore önskvärt men det är helt ok ändå.

Xtra var väääldigt nyfiken på valpen, hon är ju så glad i såna små. Så vi använde lilla Märta som störning, men under lydnaden var inte Märta värt så mkt längre.

Tack ALLA som kommit ut och tränat med oss under dessa dagar! Det har verklingen varit kanonkul med så mkt träning=)

Dundra och Dynamit tränar:





Lyckliga Dynamit:



Eros får gåt fot med apporten i mun för att lära sig att kunna koncentrera sig med på annat än tugg:



Framåtsändande med apportering och dirigering, här vänster apport:



Belöning:






Hilda, Engla & Tindra



Arvid och Philip spelar fotboll...



..... Sanna med!



Engla & Hilda fann varandra, det skiljer bara någon månad i ålder på dom, så söta ihop=)



Philip tränar fritt följ med Tweed



Engla 2 år har full kontroll över Xtra. Här har hon lagt henne och går iväg för att göra en inkallning.



"Sitt, stanna"





Tindra & Tweed



Diesel



Naala o Jessie



Märta



Xtra



Dynamit spårar


Sökträning

Idag var det sökträning planerat. Gårdagens chockerande upplevelser till trots valde vi att ändå träna. Skönt att komma ut och ha kul ist för att gå hemma och fundera på hur tomt det är.

Idag var det fint väder men ändå kallt, det blåste rysligt kallt. Blåsten gjorde det svårt för hundarna, men vi kämpade på=) Idag var det jag & Andreas med Xtra & Tweed. Jessie med Diesel & Naala (äntligen fick hon vara med igen!), Tobias & Angelica med Dante, Johanna med Tasty och Mikaela & Kicki med med Ronja (american akita). Idag var det två nybörjare och lilla busen Tasty var överallt och ingenstans men det gick bra ändå. Hon var pigg och glad med en enorm energi och jag tror hon hade jättekul ute i skogen! Den andra nybörjaren var Ronja. Först förstod hon inte att hon skulle göra något men när väl poletten trillade ner gick det som bara den! Dante var lite splittrad av att Tasty gått där innan och hon löpte. Eg borde hon ju gått sist men Tastys lillhusse är så liten än (8 veckor), så vi visste inte när Johanna behövde komma hem till honom. Men sen provade vi att belöna med bitstocken istället och jädrans vilken fart det blev på Dante, löptik eller inte! Jag körde även Xtra på kampbelöning och hon var en helt annan hund! Hon har ju sånt föremåls intresse och det här var hennes grej. Så till slut var bitstocken en lösrulle=) och vi körde påvis som gick kanon. Tweed var lite loj på själva söken men påvisen gick som bara den så jag ska ta bort halsbandet ett tag och köra på kampen med henne med, med bitstocken som lösrulle. Naala var jättebra! Hon har nog längtat efter att få träna, hon såg så lycklig ut=) Diesel kämade bra, han hade lite svårt med vinden precis som dom andra hundarna...

Dante:





Diesel:



Diesel kommer mer lösrullen:



Naala:





Ronja:



Tasty:



Tweed kommer med sin rulle:



påvis:



Belöning:



Xtra söker:



Belöning:



Hemma tog jag och Sanna en promenad med Tyzon, Tweed & Xtra. Tweed & Xtra hade ju redan fått både motion och träning i söket men dom andra hundarna behövde komma ut med. Tyzon är dominant och ganska påflugen. Tikarna är också dominanta men har lärt sig att det kan förekomma nya hundar i flocken och jag vill att det ska vara ok för dom. Det går jättebra men jag vet att skulle Tyzon vara för "på" och dom säger ifrån kan han mkt väl svara upp. Så därför är dom inte lösa ihop. Men tyzon kopplad o tikarna lösa eller alla tre kopplade fungerar kanon bra!

Sanna & Xtra



Hmm släktdrag?? Att älska lerpölar=)



Spanar på flickorna:


R.I.P Atlas 000727-090316

Igår morse somnade Atlas in här hemma i biabädden. Jag hade varit ute med Tyzon och det var dags för nästa gäng hundar som skulle ut. Som vanligt blir dom ju uppspelta, inte farligt men lite grann. Atlas har ju varit lite dålig emellanåt och han hade troligtvis hjärtfel fast veterinären hittade aldrig något. Men han kunde tuppa av när han var aktiv men återhämtade sig ganska fort och var som vanligt. Igår hände det av bara den lilla upphetsningen, men han vaknade inte mer. Det blev väldigt chockande men ändå skönt på ett sätt. Han somande in i sin trygga miljö med oss omkring sig. Men det är så tomt och gör så ont.

Vi saknar vår snälla goa Atlas...


Lydnad och långpromenader

Idag började dagen med att vi skjutsa Andreas till Karlstad för han skulle med tåget och hämta vår nya bil...  sen när jag och småtjejerna kom hem igen tog vi på oss och gav oss ut på en långtur med vagnen. Det var jättehärligt väder och vi njöt i fulla drag. Lite vårkänslor fick vi allt men alla förbaskad snö gör oss påminda om att den lär dröja. på hemvägen hämtade vi Sanna och Philip från skolan och gick hem och lagade mat. Efter maten vart vi sugna på att gå ut igen och då passade jag på att träna lite lydnad med Tweed & Xtra. Jag körde igenom de flesta moment, men med Xtra la jag störst vikt på farten i inkallningen, skicket till rutan, fjärret och vittringen. Farten i inkallningen är inte svår att få upp, det är mest att hon vet att hon snart ska stanna eller lägga sig så hon bromsar in. Så raka inkallningar med massor av kamp som belöning gjorde susen. Rutan gick förvånansvärt bra! Jag hade dom små konerna och dom var inte särskilt tydliga på 20 meters håll som hon ska skickas på men hon klarade det! Vill ju att hon ska leta upp rutan själv och det fixade hon galant. Även fjärret gick skitbra. Använde bara komandon idag, inga handtecken alls. Idag förflyttade hon inte sig mer än enstaka cm, vilket känns super! För annars kan hon ta flera steg bakåt eller i sidled för hon blir så upp i varv. Så till virringen! Idag hade jag lagt fram flera synliga doftfria pinnar men sen gömt den med doft under Philips snowboard. Xtra flyttade snowboarden och kom så fint med rätt pinne=)
Sen var det Tweeds tur. Största vikten var att få fina skick från konan till rutan, hon har tappat lite där iom våra träningsuppehåll. Så jag skickade till konan- belöning. Sen ställde jag henne vid konan och skickade till rutan och hon gjorde det jättebra. La även fokus på fjärret och vitting med henne med. Fjärret gör jag med henne kopplad i ex en stolpe för hon vill gärna ta steg och att koppla upp henne gör att hon är kvar på samma plats hela tiden, dock utför hon det långsamt men tempot är bättre när hon är lös så jag hänger inte upp mig så mkt på det eftersom dom aldrig är kopplade på tävling. Även Tweed fick dold vittringspinne för att hon skulle tänka lite och det klarade hon galant så klart=)

Efter vårta träningspass var det dags för Tyzons promenad. Barnen ville ha med "sina" hundar (Tweed är ju Philips och Xtra Sannas) och eftersom Tyzon skulle dra vagn för första gången idag fick dom själva ta hand om hundarna och dom är så duktiga på att hantera dom! Förbi hästar, lamor, kaniner och andra människor samt en och annan bil... men dom har full kontroll;)

Tyzon skötte vagnen jättebra, men det märktes att han var ovan. Han tog liksom i mer än vad han behövde men det lär han sig snart. För vagnen är inte tung... men han trodde nog det. Vi gick till ett vattenfall som nyligen tinat upp och vi såg även att isen gått upp på vissa ställen. Vill ha vår.. NU!

Barnen Älskar att åka vagn=) Iallafall när det går undan!



Skillet





Tweed & Xtra



Busiga flickor=)



Har hämtat Philip och Sanna från skolan:



Tränar fritt följ med Tweed:



Belöning!



Rutan:



Vittringsapportering, med rätt pinne under snowboarden:



Xtra fritt följ:



Belöning:



Rutan:



Vittingsapporten ligger under snowboarden för henne med:



-"Här är den mamma!"



På promenaden med Tyzon & co



Sanna och Xtra är mkt samspelta:





Philip och Tweed med, här är det snöbus ihop:



Tyzon är duktig och drar:



-"Titta! Vattenfallet är tinat! Äntligen kan vi bada!"


Sökträning igen!

Idag var det äntligen dags för lite sökträning igen! Med var Jessie med Diesel (Naala måste fortfarande vara i stillhet sedan operationen), Kathrine med Bullmastiffen Sophie, Julianne med leonbergern Darius och jack russelterriern Paula, Linda med Dynamit och jag med Tweed & Xtra. Diesel är en hund jag tycker har utvecklats jättebra på så kort tid. han gör bra slag och söker kanon, utan att få någon form av synretning. Darius gick jättebra för att vara andra gången, han arbetade mer självständigt och tog sig längre ut. Paula var det allra första gången och emellanåt såg det ut som hon vände sig mot Julianne för att be om lov att springa ut. Dynamit gick det också bra trots att det var ett tag sedan dom var med (måste erkänna att jag saknat dom).Tweed gick bra, lite intresse för gamla legor, där det säkert funnits godisrester men det var inte så farligt ändå. Hon gjorde i övrigt ett bra sökarbete och bra markeringar. Xtra är jag jättenöjd med, hon har fått tillbaka sitt intresse igen och det första slaget fick hon se när fig gick ut, andra fick hon en pop-up men övriga slag helt utan synretning. Hon fick dessutom ett tomslag, men det var inte menat så än.. utan jag som missade vart fig låg.  Men det var en bra erfarenhet och hon gick djup och fint och fick givetvis massor av beröm. Sist ut var bullmastiffen, hon fick ganska mkt synretning och verkade tycka det var jätteskoj när folk försvann i skogen och dessutom hade massa gotta med=) Jättekul att se så många olika raser i sökrutan! Så nu längtar man så klart till nästa gång...

Tack alla för en riktigt trevlig träning! (inga kort pga att  det snöade konstant)

RSS 2.0