Träning x 4

I torsdags kom Jessie hit och vi körde lite sökövningar. Först ut var Tweed, hon är den som minst bryr sig om dofter och därför minst behöver träna på det och kan börja då det är minst dofter då. Hon var helt tokigt glad över att köra sök, det bästa hon vet=) Sen var det Diesels tur och han fick lösrulle som vanligt. Han, precis som Xtra tycker det är kul med själva sökövningen men påviset är inte lika skoj så numera ska vi göra påvisen mkt roligare för dom. Tweed tycker allt som har med sök att göra är skoj och Naala kör vi inte påvis på ännu. Xtra fick prova fast rulle för första gången och först var hon lite frustrerad, och skällde men det är inte konstigt med tanke på att vi kört skalmarkering ett tag men jag är tveksam att fortsätta med det. En ovan person kan missuppfatta henne för hon är väldigt "på" när hon skallmarkerar.

I fredags kom Magdalena och Oliver (Conviction's extreme) på besök från Stockholm. Vi hämtade dom vid tåget och åkte hem till oss och planerade helgens träning över en kaffekopp. Sen gick vi till hembygdsgården för ett lydnadspass. Vi började med Platsliggning/ sittande i grupp och sen körde jag igenom Magda och Oliver, gav lite tips och sen när Oliver fick pausa körde jag Tweed & Xtra. Därefter hjälpte jag Magda igen och efter nån timmas träning gick vi hem till oss, jag lämnade T&X hemma sen gick vi till skogen och släppte Oliver så han fick röja av sig och sen rundade vi av för dagen.

Lördagen inleddes med att Magda la två blodspår, ett långt lite svårare till Oliver och ett nybörjarspår till Varja. Vi tog sen en fika och väntade på resten av gänget som skulle träna ihop idag. När alla anlänt började Magda och Oliver med sitt spår som då legat ett par timmar. Oliver spårade lugnt och säkert, trots Magdas 8'or och andra klurigheter. Han var verkligen duktig och det är en mkt bra aktivering för honom. Sen var det Varja som även hon tog sitt spår med en gång, inga tveksamheter. Efter spåren åkte vi till skolan för att träna lydnad, även nu började vi med platsliggning/ sittande i grupp. Sen tränade vi lite var och en men tillslut satt alla och bara pratade och då bestämde vi att det var dags att tända grillen och som vanligt hade vi jättetrevligt! Underbara människor (som inte bara är och tränar hund med oss vuxna utan även ser våra barn, det tycker jag är viktigt) superhärliga hundar, god mat... kan det blir bättre?!
Idag var det även en hedersgäst, Dynamit & Linda! Första gången vi träffade honom efter det olyckliga med alla jordgetingar. Han var pigg och glad och lika tokig som alltid och jag fick leka lite med honom, men alla jordgetingsticken har satt sina spår. Av en ren slump hamnade även Dynis i blodspåret, när Linda gick förbi Varjas spårstart var han mkt nyfiken och ville iväg så Linda lät honom gå spåret och han verkade gilla det, och Linda med tror jag=)

Söndagen inleddes med ett hårdpass på lydnadsplan, haha! Nejdå, men jag körde Magda och Oliver lite tuffare, med mer störning och högre krav och vilka framsteg han gjorde på bara dessa dagar! Efter ett par timmars träning gick vi hem och gjorde mat och sen var det dags för Magda och Oliver att åka hem. Denna helg har gått jättefort, men har varit jättetrevlig och givande.

Sist men inte minst, Tack Magda för allt godis barnen fick och även tack för min och Andreas present!!

Bilder från helgens lydnadsträning:

Oliver blodspår



Varja blodspår





Platsliggning och Sittande i grupp



Sophia och Varja



Magda och Oliver



Linda & Dynamit





Angelica & Dante



Andreas & Borat



Fina Oliver



Syskonen bus, Oliver, Varja och Dante



Är han inte stilig!?



Tindra & Oliver



Varja



Linda har som vanligt enormt tålamod med alla barn



Sittande i grupp resp platsliggning



Oliver stå under march





Inkallning



Läggande under march



Tweed i dumrutan, stå under march



Tweed språng march



Tweed & Xtra kopplar av i solen under tiden jag hjälper Magda






Kommentarer
Postat av: magdalena

Hej Heidi,

Tusen tack för en underbar helg både jag och Oliver har haft hur skoj som helst och lärt mig en massa av er. Trevligt att träffa dem andra med och lära känna dom och deras hundar.Bra att se att Oliver kommer så bra överens med barnen med tanke på att han i vanliga fall inte har så mycket barn i sin närhet.

Hoppas vi ses snart igen och tack för allt

Kramar från Oliver och Magda

2009-09-20 @ 21:55:20
Postat av: Andrea

Så skoj ni verkar ha haft! Och vilken snygging Oliver har blivit! Han ser så vuxen ut jämfört med MonsterBebisen Bubba, ha ha ha...

2009-09-21 @ 09:32:33
URL: http://www.metrobloggen.se/bubba

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0